Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý počin od tvorcov oscarovej hitovky Malá Miss Sunshine má originálnu premisu. Spisovateľ Calvin (Paul Dano z Prisoners či There Will Be Blood) trpí tvorivou aj osobnostnou krízou. Keď vytvorí románovú postavu Ruby, stane sa niečo neuveriteľné. Imaginárny charakter, ktorý vymyslel, skutočne ožije. Scenár napísala predstaviteľka titulnej úlohy Zoe Kazan (Núdzový východ) a presvedčila, že je rovnako schopnou autorkou ako herečkou. Aj keď by sa spočiatku mohlo zdať, že ide o klasickú romantickú komédiu, tak tvorcovia neváhajú ukázať aj temnú stránku ľudskej duše a hlavnej postavy. Skvelý malý filmík inšpirovaný tvorbou Charlieho Kauffmana (Večný svit nepoškrvnenej mysle, V koži Johna Malcovicha), ale nie tak náročný a divácky prístupnejší. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Taká fresh rom-com-ová záležitosť, ktorá zaujme svojím konceptom a netradičnosťou ako aj vhodnou voľbou ústredných postáv. Je to film, ktorý síce uniká realite, ale napriek stále stojí nohami pevne na zemi. Využíva to jednoduché "mystično" vo svoj prospech a poukazuje na vzťahové výkyvy živšie a hlavne nie klasicky. Je to film o láske a vzťahoch smutne a veselo, reálne a nereálne... [3 a pol *] One may read this and think it's magic, but falling in love is an act of magic, so is writing. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kompaktnější, než In Your Eyes, Zoe Kazan živelnější, pestřejší, ale nějak se mi předchozím filmu líbila maličko víc (měla kompaktnější postavu). Nicméně respekt, že vymyslela takovýto příběh, který dost atypicky ukazuje mužskou snahu vytvořit ženu podle svých představ bez toho, aniž by na sobě samých pohnuli prstem. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W4RJYlSgDKM ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemná vzťahovka klasického strihu so stále prekvapivo originálnym námetom a celkom fajn hercami, ktorá však nedosahuje vyššej kvalitatívnej úrovne kvôli absencii čohokoľvek hlbšieho. Motív tvorca a jeho výtvor tu už síce bol, no stále to nie je prevarená téma a dá sa z nej čerpať, lenže Ruby Sparks len kĺže po povrchu, hádže sem tam nejaký vtip a dramatickejšia časť prichádza až v posledných 20 minútach filmu - keby toto bolo roztrúsené v celom filme, jednoznačne by mu to pomohlo. Paul Dano sa ukazuje ako nádejný talent, čo ostatne potvrdil už v tohtoročnom Zmiznutí s Hughom Jackmanom. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama