Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Calvin mi príde tak trochu ako "woodyovská" postava, vďačná pre herca a šikovne napísaná. Rovnako postavu Ruby si napísala Zoe Kazan rovno na telo, pričom táto malá žienka je skutočný talent. Ruby Sparks je príjemným, zábavným a zároveň neprvoplánovým filmom, ktorý je zároveň dostatočne chytrý. Parádna oddychovka... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kdyby si divák mohl skládat filmy jako sendviče, tak jedna z mých častých objednávek by zněla jako Ruby Sparks - ať je to o nějakým umělci, ideálně o někom, kdo píše, nebo točí filmy, ať to má haluzovou zápletku, kde se protíná realita s fantazií, fikcí nebo virtualitou a řeší se naše kontrola nad nimi, a ať tam Paul Dano hraje velkou roli podivína, kterej v určitej moment ukáže svou temnou stránku... Příjemná indie romantická dramedy, která bohužel plně nevyužívá svého potenciálu. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý počin od tvorcov oscarovej hitovky Malá Miss Sunshine má originálnu premisu. Spisovateľ Calvin (Paul Dano z Prisoners či There Will Be Blood) trpí tvorivou aj osobnostnou krízou. Keď vytvorí románovú postavu Ruby, stane sa niečo neuveriteľné. Imaginárny charakter, ktorý vymyslel, skutočne ožije. Scenár napísala predstaviteľka titulnej úlohy Zoe Kazan (Núdzový východ) a presvedčila, že je rovnako schopnou autorkou ako herečkou. Aj keď by sa spočiatku mohlo zdať, že ide o klasickú romantickú komédiu, tak tvorcovia neváhajú ukázať aj temnú stránku ľudskej duše a hlavnej postavy. Skvelý malý filmík inšpirovaný tvorbou Charlieho Kauffmana (Večný svit nepoškrvnenej mysle, V koži Johna Malcovicha), ale nie tak náročný a divácky prístupnejší. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Výstižne vymyslený film na tému ako to vo vzťahoch vlastne chodí... kto a koľko potrebuje "ťahať za nitky", aby prevzal úplnú kontrolu "nad láskou". Ide o pohodovú záležitosť, kde sa príjemne prepojil kus romantiky, zábavy a inteligencie. Film s vlastnou tvárou bez obohraných šablón, nejde klasickou cestou romantických scénok, ale dlaždí si vlastnú cestu akou chce podať pointu. A to sa cení. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl poděkovat uživateli larelay za její komentář, který ve mě vzbudil zvědavost a donutil mě se na tento film podívat. A k filmu: Z mého pohledu asi nejlepší romantická komedie (která svým vážným tématem zachází až do dramatu) kterou jsem kdy viděl. Stále ještě tuhle dokonale natočenou a zahranou pecku vstřebávám, přesto s chutí používám takhle silná slova. Je až k nevíře jak dokonale vyvážený tenhle film je. Za mě 100% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)
  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno