Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Morien 

všechny recenze uživatele

Roztomilý příběh o mladém muži, který se ze všech sil snaží přestat být hipsterem, ale nakonec stejně jenom vymění psací stroj za MacBook. Chtěla bych, aby to natočil a napsal Chan-wook Park, tak jako natočil a napsal Žízeň. Tzn. aby Ruby Sparks používala své žánry podvratně, aby k ní nehrála tak lehkomyslná, po srsti hudba, aby se nebála zatáhnout každou situaci do extrému a tím pádem dokázala zajít dál než k hranici jednoduchého formálního cvičení. Zoe s Paulem jsou skvělí, ale přijde mi zkrátka škoda, že celkový záměr nebyl víc brutální a dech beroucí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je bezesporu originální námět. Spisovatel Calvin je zrovna v tvůrčí krizi a pro inspiraci začne psát o dívce jménem Ruby. Jenže tahle vysněná dívka se nějakým zázrakem zhmotní a vstoupí tomuhle sympatickému mladíkovi do života. Milá, úsměvná a hlavně originální komedie, která si na nic nehraje a hlavně nabízí úplně jiný druh americké zábavy, než na který jsme ve většině filmů zvyklí. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

6 let trvalo než dvojice, která dala světu jeden z nejkrásnějších filmů, dohromady další, skoro stejně parádní film. Zoe Kazan je nová Zooey Deschanel, jen ne tolik otravná (ale jestli bude hrát pořád stejné role, hrozí to i u ní), ale plusové body jí přidává i fakt, že si tohle dílo sama napsala. Láska je téma nevyčerpatelné a je supr, že se pořád dokáží najít jiné způsoby jejího znázornění. Akorát škoda toho happyendu, já radši konce typu Like Crazy, protože jak asi všichni víme, láska na 99% procent stejně skončí špatně (ale to je dobře, bez melodramat se prostě neobejdeme). Jen se modlím, aby v téhle zavedené šestiletce Jonathan Dayton a Valerie Faris nepokračovali dál, my totiž potřebujeme tyhle svěží 'nezávislé' americké (komediální) filmy! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznie v závere na vlastnú adresu - trochu príliš ambiciózne. Avšak za to uvedomenie si vlastných limitov, že reflexii nechýba ani sebareflexia, plus tá mrazivá tretia štvrtina... no dobre nie za plný počet. A Paul Dano rastie do Herca! Vlastne ním už asi aj je. Dá ešte pár takých rolí, a budem si musieť prerobiť topku. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milé. Sic Zoe Kazan nemá ani zďaleka toľko charizmy ako Zooey Deschanel, tak sa zo svojou ulohou popasovala skvelo. Druhy palec hore jej dávam za scénar, ktorý šmakuje a nekopčí. Scéna "so strojom" má neskutočné grády a dáva človeku uvedomiť, že v láske nie je všetko slniečkovo romantické (ako zborne tvrdí mainstream). 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)
  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama