Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, že to čo si človek vysníva a prípadne aj splní, nemusí byť nutne pre neho aj to najlepšie. Ďalšia z dlhého radu veľmi príjemných, pozitívne naladených romantických komédií. Navyše snímok oproti iným filmom podobného razenia disponuje pomerne originálnym, umným námetom, ktorý je šikovne rozvinutý do pútavejšieho scenára, čo je samozrejme veľkou výhodou. 75/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila netradiční zápletka a její nenásilné zpracování. Vše tam plynulo tak přirozeně, že to vůbec nebylo divný. Obzvláště oceňuji vyhrocenou scénu na konci, kdy vyjde najevo temná strana hlavního neurotika. Fakt mě bavilo, že byl chvíli i čurák. A ta hudba byla geniální. Už dlouho jsem s takovou chutí "nedoposlouchával" finální titulky. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Úplně si dokážu představit, že před lety bych tenhle film miloval a stejně tak Zoe Kazan. Dnes už jsem ale starší a trochu moudřejší a dovedu růžové brýle (alespoň částečně) sundat z obličeje. Sympatický mix Kristen Schaal-Zooey Deschanel-Judy Greer Zoe Kazan si napsala a odehrála se svým skutečným manželem oddechovou dekonstrukci různých klišé z romantických filmů, ale zároveň jich dost stále ve filmu následovala (*ehm* 500 Days of Summer, zejména v epilogu). Jako fantasy koncept to bylo ale dechberoucí, zejména v chování postav, stále gradující a vrcholící jednou určitou scénou. Ti, kdo viděli, vědí. Ti, kdo neviděli, těm vzkážu jen to, že bych si to dovedl představit jako epizodu Black Mirror. Kamarádit se s hlavním hrdinou bych rozhodně nechtěl (až jsem se občas jeho chování dost divil), ale cit pro volbu slov měl dobrou, moc hezky se jeho dílo poslouchalo/četlo. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Autorský horor obalený do hávu romantické komedie. Možností pro mnohem propracovanější hru mezi fikcí a realitou se nabízí nespočet, Ruby Sparks se však svým předvídatelným závěrem nakonec od žánrového středoproudu přece jen nevzdálí. Což ale díky několika originálním momentům, vřelému humoru a sympatickým postavám nemusíme brát nutně jako negativum. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

6 let trvalo než dvojice, která dala světu jeden z nejkrásnějších filmů, dohromady další, skoro stejně parádní film. Zoe Kazan je nová Zooey Deschanel, jen ne tolik otravná (ale jestli bude hrát pořád stejné role, hrozí to i u ní), ale plusové body jí přidává i fakt, že si tohle dílo sama napsala. Láska je téma nevyčerpatelné a je supr, že se pořád dokáží najít jiné způsoby jejího znázornění. Akorát škoda toho happyendu, já radši konce typu Like Crazy, protože jak asi všichni víme, láska na 99% procent stejně skončí špatně (ale to je dobře, bez melodramat se prostě neobejdeme). Jen se modlím, aby v téhle zavedené šestiletce Jonathan Dayton a Valerie Faris nepokračovali dál, my totiž potřebujeme tyhle svěží 'nezávislé' americké (komediální) filmy! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama