Reklama

Reklama

Nadpozemská říše víl

(divadelní záznam)
  • Rusko Giselle
všechny plakáty
Poetický / Hudební
Rusko, 2011, 96 min

Scénář:

Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges (divadelní hra) (více)

Hudba:

Adolphe Adam

Obsahy(1)

Giselle je mladá dívka, o kteoru se přou dva nápadníci. Nešťastnou náhodou však hlavní hrdinka zemře a stane se vílou. Kdo se dostane do říše víl, ten je odsouzen k smrti utancováním. Balet Giselle ze slavného Mariinského divadla v Petrohradě je prvním 3D baletem na světě. Navazuje na přímé přenosy divadelních představení, kdy ze záznamu nabídne divákům úžasnou podívanou na tanec tak, jako by diváci sami seděli v prvních řadách divadla. (Rosana)

(více)

Recenze (2)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako byste seděli na nejlepších místech v Mariinskym teatru, jen hudbu slyšíte lépe a na pódium vidíte lépe, zejména na detaily na tváře či na nohy, a navíc z různých úhlů. Skvělé výkony všech zúčastněných sólistů zůstaly, takže výsledek je vlastně ještě lepší než skutečné divadlo. Valerij Gergiev si zaslouží uznání za svoji odvahu a vizi natočit jako první na světě balet ve 3D. Jinak Giselle je klasický pohádkový balet 19. století se všemi jeho atributy, tudíž lze doporučit všem, kteří se s baletem jako žánrem teprve seznamují. Jinak se jedná o opravdový záznam z divadelního představení, tedy včetně potlesku diváků po některých provedených tanečních výstupech, a přesně v těchto okamžicích si uvědomíte, že sedíte jinde, neboť kolem vás v kině sedí jen pár dalších lidí, kteří si navíc nejsou jisti, zda mohou tleskat... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi přišlo paradoxní, že jdu na balet do kina. Nasazuji polarizační brýle a čekám na záznam ve 3D ze slavného ruského divadla. Balet byl ale pro mě velmi příjemné překvapení. Nikdy jsem si balet tolik neužila - obvykle sjem seděla někde vzadu a ani jsem nerozeznávala obličeje tanečníků. Nyní to bylo jiné - sestřih záznamu dával možnost sledovat balet jak v celcích, tak téměř v detailech, kdy bylo možné sledovat výrazy v obličejích tanečníků a dokonalost ladných baletních pohybů. Troufám si říct, že balet v kině ve 3D je mnohem lepší zážitek, než skutečně sedět v divadle a sledovat balet přímo! ()

Reklama

Reklama