Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

drake31 

všechny recenze uživatele

Pravdou je že rozumiem úúúúúúplne nič z toho čo rozprávajú, ale rozumieť je posledné čo potrebujete. Je to až príliš roztomilé, je to až príliš zábavné, je to príliš pekné a vizuálne uspokojivé na to aby sa dalo povedať o tom krivého slova. Ďakujem za to že mám malú sestru, a môžem to pozerať každý deň dookola bez toho aby doma na mňa padali divné pohľady :) ()

quidulka 

všechny recenze uživatele

Momentálne najroztomilejšia animovaná rozprávka. Moji synovia sa chytajú za brušká a ani tomu nemusia rozumieť...a priznávam bez mučenia, niektoré Mášine hlášky ma poriadne pobavili :) odporúčam, aj keď červená hviezda v niektorých častiach nesmela chýbať...no a čo...je to zábavné, milé, nenásilné a na rozdiel od niektorých amerických rádoby anim. komédií toto môžem pozerať stále dookola a aj tak sa zakaždým nasmejem a nenudím sa :) ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ruské překvapení hřeje u srdce. Propojení americké řekněme svižnosti se slovanskou hloubkou a typickými prvky ruského folklóru s náznaky pravoslavného křesťanství přináší až překvapivé výsledky. Bujné veselí se v něm snoubí s citovou hloubkou a něhou. Že ženy v jakémkoli věku, jsou-li při temperamentu, jsou schopny jakékoliv pozitivní špatnosti a legraci nejen nekazí, ale i rozvíjejí až k naprosté bezuzdnosti, se tu zhmotňuje do tříleté holčičky se značně rozvinutou slovní zásobou. Něžná pohroma koženosti a obvyklosti se vyznačuje velkou hlavou, charakteristickou spíše pro batolecí věk; šátek zvyšuje její ambice a umocňuje její vlídně dobrosrdečnou divokost. Medvěd jako symbol nanejvýš tolerantního patriarchalismu je ve své podstatě jejím dvojčetem. Poučen zkušenostmi a otřískán životem přece jen svou svéhlavou droboučkou přítelkyni chrání a dědečkovsky úzkostlivě nad ní bdí. Gejzír gagů v divokém rytmu někdejší němé grotesky toto kouzlo na ploše rekordně krátké a invenčně bohaté jen dále rozvíjí. Zůstat sám sebou lze i v neoliberální éře. To je poselství, které nepostrádá aktuálnost ani pro naši zemi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená animácia, aj celkovo tie postavičky a lesné prostredie plné zvieratok. Ruské rozprávky majú v sebe čaro, aj keď je tam minimum nejakého hovoreného slova. Väčšina dielov je milá, vtipná a s príjemnou pointou, no niektoré sú tak trochu priemerné. Ale v konečnom dôsledku je to nadpriemer, teda aspoň čo sa tohto žánru týka. ()

tuberatanka 

všechny recenze uživatele

Tak dobre, nekonečne hyperaktívna, zo všetkého vytešujúca sa, charizmaticky zanimovaná (a vskutku otravná:) Máša s veľmi chytľavým hlasovým prejavom vs. totálne flegmaticky starý medveď (neustále nazývaný "Míška"), zbesilá 3D animácia, humor nie nepodobný "nopočkajzajacovi", ale o čosi pútavejší a rozpustilejší, na zabitie času celkom v pohode záležitosť, aj s iba úplne základnými znalosťami ruštiny nie je problém pochopiť čo sa deje (vo väčšine dielov nezaznie dokopy viac ako päť viet), celkom v pohode rozprávka. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Máša vyniká v hraní šachu ("Ťahaj koňom"), no nie je dobrá kuchárka kaše a knedlí ("Máša a kaša", "Bon appetit"). (Carol Pifková)
  • Zvuky medveďa pochádzajú od zvukového režiséra Borisa Kutneviča. Na úlohu medveďa sa nedarilo tvorcom rozprávky dlho nájsť umelcov. Keď to už nemohol zvukový režisér vydržať, tak sa sám rozbehol k mikrofónu a začal ukazovať, ako má medveď vrčať. Výsledok bol taký dobrý, že Boris je dodnes autorom zvukov, ktoré vydáva medveď. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)

Reklama

Reklama