Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Jak vyrobiť politickú celebritu (ne)snadno a rychle: príbeh Sarah Palin. HBO je v žánri politických dramat zárukou kvality: nabušené obsadenie, drajv a solídna réžia bývajú samozrejmosťou. U Game Change nie je tomu inak. Herecky si to pre seba kradnú Julianne Moore a Harrelson, ktorému rola volebného stratéga sedí snáď ešte viac jak Spaceymu v rovnako kvalitnej HBO produkcii Recount. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Výborný komentář k výborné knize Game Change o památných volbách 2008. HBO si z daleko komplexnější předlohy vybrala to nejpeprnější tj. Sarah Palin a společně s vynikajícím výkonem Julianne Moore vytvořila naprosto skvělý politický film, který stojí za to nejen pro lidi, které zajímá politika či dnes už spíše marketing. And they said we were dead. Next stop the White House! ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je televizní film? Game Change kope za naprosto jiný tým - za tým, který by mohl směle konkurovat tandemu ze stáje Frost/Nixon! Roach některá témata naťukává u jiných jde až na dřeň, ale díky vynikají Julianne Moore předkládá divákům tak neskutečně uhrančivý film až to hezké není. Na tenhle kousek by se měla podívat hlavně Phyllida Lloyd, aby věděla, jak se mají točit (politická) dramata. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený televíznym filmom, ktorý som vnímal viac ako hraný dokument z posledných prezidentských volieb v USA, a teda vďaka nemu mal predstavu, ako to mohlo prebiehať. Videl som viacero filmov na túto a podobné témy, vrátane seriálu Západné krídlo. Prezidentské voľby si v ich susedstve vôbec nepočínajú zle. Okrem dobre zvládnutej, takmer autentickej atmosféry, to však bol predovšetkým famózny výkon Julianne Moore, ktorým sa tento film odlíšil od podobných. Nielen ona, ale aj Woody Harrelson sa výborne uviedol v úlohe člena volebného štábu. Mimoriadny film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jay Roach opět vstoupil do vod politických a pseudodokumentárních a po Recountu, který se věnoval prezidentským volbám v USA roku 2000, zpracoval neméně fascinující materiál, který zahýbal taktéž prezidentskými volbami v USA, ale v roce 2008. Ten "materiál" se jmenuje Sarah Palin, a je pojat poměrně překvapivým způsobem. V první řadě je potřeba vyzdvihnout naprosto dokonalé obsazení a herecké výkony, a hned v řadě druhé scénář. Ten nejde lacinou cestou pranýřování excesů paní skoroviceprezidentky, ale věnuje se i tomu, co její nominaci (respektive vytažení z klobouku týmem poradců senátora McCaina) předcházelo. A samozřejmě hlavně tomu, co následovalo, a co je pro průměrného českého diváka s povrchní znalostí americké politiky neznámé, potažmo nečekané. Fascinující záležitost, řemeslně velmi dobře zpracovaná. 80%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama