Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Terva 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson jako Steve Schmidt a Ed Harris jako Mc Cain. Produkce tohoto příběhu, mimo jiné - Tom Hanks. Natočeno podle stejnojmenné knihy Marka Halperina a Johna Heilemanna. CITÁT - Příští zastávka: Bílý dům............. Jenže proti Baraku Obamovi nemůže vyhrát obyčejný běloch středního věku. Potřebujem ženu. CITÁT - Nosí zbraň, voličské jádro z ní bude na větvi................ Možná bych tvůrcům vytknul tu úvodní scénu. Ta mi tam neseděla. Kdo to pozorně sledoval mohl tušit, že guvernérka Aljašky Sarah Palini (Julianne More) provede něco totálně nečekaného. Divák akorát zatím může hádat, co to bude. Film je jedna velká politická mašinérie a HBO k ní zcela politicky sehnalo pár dobrých herců v čele s Woody Harrelsonem. DIALOG - Zavolejte našim lidem na Aljašce. Pane, ale na Aljašce jsou tři hodiny ráno??!! Ve tři hodina ráno nefungují telefony? CITÁT - To můžem vyhrát........ Hezky se na to kouká ale dlouhá stopáž to zbytečně prodlužuje. Ke konci už jsem se nudil. Jen jsem netrpělivě očekával konec. CITÁT - .....jo a třeba se probudím z vlasatou hlavou.......... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nesouhlasím s Bushovou doktrínou, a hlavně nevím, co to je.." ;) Nechápu, proč měli všichni z aljašské Sarah výborné Julianne Moore takovou prdel, vždyť George to sám nejspíš taky nevěděl..;) Hlavně, že v tématu se úspěšně rochnící režisér Jay Roach věděl přesně, co dělá.. Opravdu po všech stránkách skvostný film, byť chvílemi Roach s Dannym Strongem méně chápavé diváky téměř umlátí lopatou, z něhož tradičně ční snad jen nedoceněný chameleon Woody Harrelson.. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je to už dlouho, co jsem nějaký film sledoval s takovým intelektuálním zaujetím a estetickým požitkem najednou. O americkou politiku se zajímám dlouhodobě a prezidentskou kampaň z roku 2008 mám ještě v živé paměti. Tehdy jsem ji sledoval skrz optiku demokratického tábora a stejně jako pro mnoho lidí po celém světě byly i pro mě ony volby hlavně o osobě Baracka Obamy. I tak si dobře vzpomínám jakou kontroverzi v té době budila Sarah Pallinová. Game Change nabízí pohled na události právě z jejího (respektiva McCainova) republikánského volebního týmu - od chvíle, kdy McCain začíná hledat kandidáta na víceprezidenta až po moment, kdy v tiskovém prohlášení uzná volební porážku. Dvě zásadní otázky rozhodující o kvalitách takového filmového podniku pak jsou - na kolik se scénáristům podařilo postihnout realitu kampaně a vykreslit osobnosti jejích aktérů - především pak Pallinové; a jak se tohoto nelehkého úkolu (hrát postavu někoho, kdo je nejenom naživu a zdráv, ale nádavkem velice vlivná politická osobnost určitě není pro herce dvakrát pohodlné) zhostili herci? Faktografickou věrnost a minimum fabulace samotného příběhu potvrzují lidé z vedení kampaně, včetně reálného Steva Schmidta (hlavní postava filmu), další otázkou je jak jsou tato fakta prezentována? Liberálnější kritika filmu často vyčítá přílišnou shovívavost k Pallinové (poukazují například na to, že počet a kvalita vědomostních průšvihů, kterých se v kampani dopustila byly nesrovnatelně vyšší); přičemž ta konzervativní se tradičně odvolává na liberální (pro-demokratickou) zaujatost Hollywoodu - celkově ale lze říct, že i z politického hlediska jde především o snahu vyprávět příběh o tom, jak funguje americká politická kultura. Ozdobou a hlavním motorem celého filmu jsou ovšem herecké výkony. Woody Harrelson v roli Schmidta je stoprocentně solidní a jeho postava je tou, s kterou se asi budeme identifikovat nejvíc (navíc dává trochu naděje politickým cynikům po skepsi z Goslingovi postavy z Ides of March), většinu pozornosti si pro sebe ale zcela zaslouženě zabírá Julianne Moore, která dává slovu doppleganger zcela nový a reálný význam. Pro mě osobně velká filmová událost a silný zážitek - 90% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zákulisie posledných prezidentských volieb z roku 2008 sa prioritne nesie v znamení politickej cesty viceprezidentky, ktorú poradcovia kandidáta Johna McCaina angažovali, aby potom krútili hlavami, čo sa to okolo nich deje. Amatérske ? Neprofesionálne ? To je vec názoru. V každom prípade tento príbeh smrdí popoluškinými črievičkami ( ale zrejme sa to takto udialo ) a dalo dosť práce neskĺznuť do lacného politického filmu. Oceňujem snahu o serióznu filmovú prácu všetkých zainteresovaných a mňa táto politická cesta bavila. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Je to jiný svět, naprosto jiný. Myslím, že jako Evropani tohle moc nepochopíme. Prezidentské volby jsou neskutečná show a musím říct, že jako rekonstrukce zákulisních manévrů fungují Prezidentské volby naprosto famózně. A i když to je skvělý film se skvělým obsazením, tak má u mě jednu poměrně velkou vadu, stačilo mi ho vidět jednou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama