Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Egoyanov pokračuje v tradícii svojich uznávaných Svetlých zajtrajškov. V prípade Diablovho uzla je síce omnoho konvenčnejší a priamočiarejší, ale bez jeho filmu by som sa o tomto ťažkom wtf súdnom omyle nikdy nedozvedel a v dobe kauzy som prípad nezaregistroval. Egoyan ale na druú stranu netlačí na pílu, nepodvoľuje sa očakávaným klišé typu napádanie vyšetrovateľov miestnym sfanatizovaným obyvateľstvom, z Diablovho uzla sa nestane inak vydarený Čas zabiť. Možno škoda, že sa v závere nevenuje udalostiam z roku 2011, na druhú stranu tak neriskuje pátos, ktorému sa mu darí celý film vyhýbať. Aj Amíci teda majú svoju kauzu Cervanovú. Škoda nevyužitosti Eliasa Koteasa a Bruce Greenwood aj na ploche pár minút stvárnil ako zaujatý sudca možno najmenej sympatickú postavu svojej kariéry. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

O případu West Memphis Three jsem až doposud neslyšela. A tato poutavě vykreslená kauza mě utvrdila v tom, o čem jsem už dávno přesvědčená. Amerika je plná buranů a sektářských pomatenců a proto mě vůbec nepřekvapilo jak porota rozhodla. Zpečetila neblahý osud tří mladíků pouze na základě nevěrohodných svědectví, bez prokazatelných důkazů a to jen proto, že se odlišovali od tuctového průměru místních obyvatel. Námět i zpracování je zajímavé a film Ďáblův uzel určitě stojí za zhlédnutí. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film rekonstruuje událost kolem případu zavražděných chlapců, který se odehrál v 90. letech a váže se k němu mnoho otazníků. Celou dobu se jedná o realisticky vykreslený případ, jenž vyvolává dosti sugestivní a nepříjemné vnitřní pnutí. Až takovým dokumentárním způsobem je odvyprávěn „hon na čarodějnice“, bez větších momentů překvapení a stupňujícího tempa. Mě osobně to nevadilo a více to dodávalo filmu autenticitu a mnohem větší neklid, než kdyby byl zpracován ala Zmizelá. Postavy nedostávají tak velký prostor, aby vynikly a zvlášť Colin Firth mi přišel do počtu, byť byla jeho postava důležitá. Každému toto drama nesedne, zvláště divákům, kteří čekají barvité krimi, ale jako živý popis události dostatečně uspokojí........8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama