Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (90)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Saga Norénová, policie Malmö." Sherlock Holmes je sociopat, Carrie Mathisonová má bipolární poruchu, Kurt Wallander trpí depresemi, no a Saga Norénová má Aspergerův syndrom. A taky neumí správně vyslovit jméno svého kolegy Martina Rohdeho... V celku chytrý a promyšlený seriál, kde se téměř všechny zdánlivě nesouvisející linie nakonec stanou perfektně zapadajícími, a kde i přes docela zajímavý kriminální případ, jsou nejzábavnější složkou děje dva hlavní vyšetřovatelé. Most sice nemůže plně konkurovat nejlepším americkým / britským seriálům, kvůli své občasné "roztahanosti" a nedostatku akce, ale například čeští filmoví tvůrci by takhle kvalitní kriminálku nedokázali natočit nikdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

"Saga Norénová, policie Malmö." Tahle zvláštní, komplikovaná a jistým způsobem okouzlující osůbka má pro mě přímo magickou přitažlivost. Přikovala mě k obrazovce a nepustila, nedovolila mi odejít, jíst, pít, nic z toho, co běžně u seriálů, kterým se obvykle vyhýbám, dělám. Saga mě fascinuje a baví. Její převlékání triček, pracovní nasazení, logické úvahy, odzbrojující upřímnost a v emočně vyhrocených situacích naprosto zmatený výraz v očích miluju. Luxusní záležitost, skvěle natočená, výborně zahraná a hudební podmaz bezchybný. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most je pro mě trochu rozporuplná detektivka. Na jednu stranu divák najde pár nelogičností (hlavní zabiják dokáže hlídkovat u své oběti 24 hodin denně a navíc není ostatním nijak nápadný a další) na stranu druhou nabízí skvělou, napjatou atmosféru. A co je nejdůležitější jedna z hlavních postav, detektivka Sága, je nejlépe ztvárněný detektiv vůbec. A to za to prostě stojí! :) Celkově to za první sérii vidím na 81 %. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené a preto som 1* pridal. Našťastie to rozoberá tému prisťahovalcov len mimimálne. Dáni sú v pohode, mal som tú česť s Dánskymi montážnikmi technologií. Spojenie "pije ako Dán" týchto potomkov Vikingov platí bezo zbytku, hlavne keď to má temer zadara na Slovensku. Ráno krvavé oči ale ide ako fretka, klobúk dole. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádnému milovníku drsných severských krimi by neměl uniknout tenhle neprávem polozapomenutý televizní klenot a já se klaním samotnému Bohu, že se podařilo stvořit takhle geniální televizní podívanou. Od obyčejných kriminálek jsem se odklonil na tak dlouhou dobu, aby mě tato vtáhla do svého sevřetí už po pár úvodních sekvencích a nepustila až do extrémně poutavého finále. Kombinace osobních motivů daného "big bad" celé série s poukázáním na mravní neduhy společnosti podzvedla standardní kriminální případ na excelentní. [viděno na Voyo] ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama