Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem objevil několik dosud neobjevených zjištění. Jonah Hill je třeba totální ucho. Nevěřím, že je to sympaťák. Neuvěřil jsem mu to v žádném filmu a nevěřím mu to ani tady. To James Franco je jinej válec. Ten nejenom, že režíruje, točí klikou od kamery nebo píše scénáře, on ještě hraje a hraje naprosto výborně. Problém tohoto filmu je ten, že jde na vyšetřování vraha úplně jinak, než je tomu zvykem. Snaží se diváka přesvědčit, že není psychopat, ale jen nastrčená figurka, která nic neprovedla. A i když jsem mu to celý film nevěřil tak, jako Jonah, stejně jsem si tu jeho psycho postavu užíval. Závěrem to dodělal a svým charismatem tenhle film vysloveně zachránil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

Reklama

Agent006 

všechny recenze uživatele

Drama zaměřující se na vztah dvou protagonistů, z nichž jednomu ten vztah ale vůbec nevěřim. Nemám nic proti Hillovi, ale tady to silně neutáhl a jen se veze na skličující atmosféře a Francově scene-stealerství. A ono co si budeme nalhávat, atmosféra snímku je o několik řádů jinde, než u třeba Red Dragon, potažmo Murder by Numbers/Fracture/dosaď téměř libovolný film s touto tématikou, které mi to nutně evokovalo. ()

venison 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill jsou oba výborní herci, na které je radost koukat.. Kdyby tady dostali více prostoru projevit svůj herecký talent, tak by mohlo jít o vynikající počin.. Režie i scénář nejsou příliš silné a o žádnou pořádnou zápletku tu nejde, napětí je téměř nulové.. Zajímavé téma a vysoký nevyužitý potenciál.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tu by bol asi kniha lepšia, hlavne kvôli vnútorným monológom. Film síce dáva priestor divákovi na utvorenie si nejakeho obrazu a uchopenie charakterov, ten záver to ale trošku rozbije a nie je úplne jasné, čo toho vypaseného, špatného žida motivovalo. Exkluzivita? Peniaze? Senzačný príbeh? Stali sa priateľmi? Rozhodne ma to ale zaujalo, obsadenie skvelé, Franco si to dával a aj napriek všetkému, divá má určitú slobodu a možnosť "vlastneho vyšetrovania". Zdramatizované solídne, nenudí, zaujme. 3 z 5 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama