Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (135)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kariéra Jamese Franca♥ zřejmě najela na pásovou výrobu, což by vysvětloval nárůst filmových zmetků úměrný počtu nevybíravých zakázek a jednou z nich je i tahle True Story, která vás sice nějakou chvíli dokáže povodit za nos díky určité mysteriózní iluzi, než ta se počne rozplývat ve špatně obsazených postavách či jejich neuvěřitelných výkonech, aby celé kouzlo neodvolatelně vyprchalo pod tíhou důkazů proti strůjci všeho - Rupertu Gooldovi... Usvědčen z neschopnosti. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

ASI I SE SPOILERY Zvláštní: váhala jsem mezi odpadem a plným počtem, což je neobvyklá rozpolcenost, a tak jsem zvolila kompromis v podobě čtyř hvězdiček. _____ Měla jsem sto chutí dát odpad za hrůzu nahánějící necitelnost příběhu. Vyvraždění celé rodiny a novinář s podezřelým vtipkují o věnování v knize, o tom, jak správně popsat své pocity, o tom, jak se díky knize vrátit k vysněné profesi….? Oba jsou necitelné sobecké zrůdy, krutí narcisové. Nad osudem mrtvých se nezamýšlí ani jeden z nich. ____ Ale je to důležitý příběh, právě proto, že je o téhle okoralosti, o sebestřednosti, která ničí vše kolem sebe. Oba se provinili – i když míra zavinění je různá – ale ani jeden sám sobě vinu nepřipustil. ____ OK. A napsala se o tom kniha. Autor zbohatl. Aktér příběhu se stal slavným. A co ti mrtví? ____ Truman Capote napsal Chladnokrevně taky o vyvraždění jedné nevinné rodiny, ale on neměl tak pokřivené pohnutky a jeho román promlouvá dodnes. Navíc za to zaplatil absolutním tvůrčím vyhořením. Tady oba protagonisté dosáhli svého. Svět je někdy všivé místo a nevinným někdy nedá ani právo obhajoby. Vyšla kniha, byl natočený film a mrtví zůstali mrtvými. K čemu to? Právě proto jsem ten odpad nedala. Jedině proto, jak je tohle burcující, když někdo bude číst i, co nebylo napsáno a zfilmováno, ale i to, co je za tím. SHRNUTÍ: Shnijte oba v pekle! ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazný súdny thriller, ktorý ťaží hlavne z reálnych mien a udalostí. Dvaja hlavný herci sa na role vôbec nehodia, nepodobajú sa Finkelovi s Longom, dokonca Hill vyzerá občas zmätený z toho, čo okolo neho deje a do akého filmu sa to dostal. Franco je štandardne dobrý, no scéna jeho výpovede na súde posúva film niekam inak. Zimomriavky jak fras. Inak priemerná televízna vec, ktorá by si možno našla svoje miesto na Hallmarku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama