Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (77)

choze 

všechny recenze uživatele

"NĚKOLIK VĚCÍ MI PŘIPADÁ DIVNÝCH..." Zajímavý nápad s hororovým tématizováním ostrakizace, ale vychtěný, hrozně roztahaný a přitom překombinovaný (zdravíme ZÁPISNÍK SMRTI) a s pokulhávající logikou. A je fakt otravné, jak dlouho není hlavnímu hrdinovi nikdo schopen vysvětlit, co se děje, a kolikrát se opakují informace nebo jen jalově plácá. Za vynalézavou bych označil jednu jedinou smrt - pád na deštník, ale finální vyvražďovačka v hotelu dojem poněkud napraví. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak se zase trošku odkloním od většiny... Zaprvé nechápu ten téměř až kulltovní status tohodle anime. Je to sice zábavné a uteče to rychle, ale nic dechberoucího to ve mě nezanechalo.. Za druhé-mě osobně přišla kvalitnější spíše druhá polovina. První si sice držela svou atmosféru tajemna, ale jen proto, že si postavy z jakéhosi nelogického důvodu nebyly schopny sdělit zásadní informace. Nechápu proč Sakakibarovi nikdo nic neřekl v první možné chvilce, když to bylo tak důležité? Jak se měl asi potom jinak chovat? Tyhle věci mě celou dobu rozčilovaly a jen jsem směrem k postavám cedil mezi zuby narané: Tak už mu to kurva řekni! :D.. Druhá půlka, kde už se tajemství rozuzluje a jde spíše o řešení daného problému, byla poněkud zábavnější...Teda až do doby kdy na základě (zase nelogického) komunikačního šumu dochází k finální dvoudílové řežbě, která je naprosto zbytečná a tak nějak "na efekt"...... Nevím.. Bavil jsem se a bylo fajn spolu s postavama nacházet všechna ta vodítka, ale na druhou stranu mě to frustrovalo a ve výsledku z toho nevylezlo nic světoborného..... :/ ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Jako anime je to jako vždycky skvělé,ale na toto jsem se tentokrát nedíval jenom proto,že je to anime,ale že to má v žánru horor.Strašidelných pro mě bylo snad jen prvních pět minut v prvním díle.Jako anime je to samozřejmě skvělé a je také velice originální,že se zde pořád mihotají obrazy těch celkem děsivých loutek.Přesně čtyři hvězdičky. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som znovu vyskúšal nejaké Glory anime. A bol to dosť ostrý ( a zvláštny) zážitok. Hneď na začiatok musím podotknúť ,že pokiaľ nemáte radi ,keď vás niečo znepokojuje ,alebo sa vám dvíha žalúdok z krvi ,potom toto Anime nie je pre vás. Začiatok Anime bol dosť dezorientujúci ,pretože vám skoro nič nevysvetlia a vy vlastne ani neviete ,čo sa okolo vás deje. V tretej epizóde sa k tomu pridávajú absurdné smrti ( u ktorých vám zaručene poskočí srdce od šoku) ,ktoré akoby vypadli zo série filmov Nezvratný Osud a niekedy až v polovičke Anime sa vám dostane ako tak obstojné vysvetlenie ,čo sa tu deje. Čo nie je nutne zle ,pretože to vykresľuje mysterióznu atmosféru a nútí vás to Anime dopozerať dokonca ,aby ste sa dozvedeli ,čo sa tu sakra deje. A samozrejme ,že sa budete chcieť dozvedieť viacej informácií o tajomnom charaktere Mei. Koniec je možno až moc urýchlený ale dokáže šokovať rovnako dobre ako zbytok seriálu pri nečakaných rozuzleniach a smrtiach. Takže pokiaľ sa radi pozeráte na krv ,odporúčam. Mne sa to osobne celkom páčilo a po dlhej dobe som znovu dostal Anime ,ktoré by ma dokázalo ďalej posunúť v mojej Otaku závislosti :) ,ale stále mám pocit ,že tu niečo chýba. Žeby pokračovanie? 80% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Another mělo tu smůlu, že mě jeho první část nedokázala pořádně zaujmout a pak už bylo velice těžké se chytnout. Přesto jsem to se sledováním nevzdala a řekla, že to dám až do konce. Druhá polovina už začala být o něco zajímavější, když postavy začaly postupně přicházet záhadě na kloub. Škoda jen, že finále místy tlačilo až moc na pilu a toužené vyvrcholení nemělo vlastně téměř žádný vrchol. Příběh má velmi zajímavou myšlenku, ale chvílemi mi dělalo problém pochopit charakter kletby a její okolnosti. Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama