Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (642)

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád komorní filmy o málo postavách. Třeba jako v tomto případě o třech. Problém je, že nemám rád filmy o dementech. A tady jsou dementní postavy všechny tři. Základní myšlenka / pointa filmu mi nepřipadala příliš uvěřitelná, zároveň mne ani moc nebavil fakt, že film má v podstatě o půl hodiny míň, protože polovinu filmu divák vidí díky různým perspektivám dvakrát. Takže ve finále i vzhledem k hodnocení a nadšeným komentářům dost silné zklamání... Chtěl-li bych si přivlastnit komentovací schéma kolegy Fr, tak jediný důvod, proč film shlédnout, je vaše touha přidat se do fanklubu Martiny Garcíi, který o členy nouzi nemá, jak si to tu člověk pročítá. Já si však tuhle kolumbijskou pipku klidně ujít nechám... 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, co tady nemá v době mého shlédnutí ani český překlad, tudíž se k němu nedostala česká distribuce, a přesto ho tady ohodnotilo na více jak 4 tisíce uživatelů. To už samo o sobě něco značí. Minimálně to, že se tady mezi lidmi o tomto filmu asi docela dost mluví. No a není se vůbec čemu divit. Tenhle španělsko-kolumbijský film je totiž tak vydařený thriller, že by to vůbec nikdo nečekal. A o to je lepší, že vlastně bez varování okamžitě udeří. Ono totiž dobrých thrillerů není zase tolik, aby si člověk mohl vybírat a tady se ještě k tomu každých div ne dvacet minut přetočí příběh o sto osmdesát stupňů, což je jenom k užitku. Příběhově jsem si ho užíval, jako hodně dlouho žádný jiný film. A věřím, že nejsem a do budoucna nebudu jediný. Česká distribuce v tomto případě silně pohořela. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer bezpečně nalákal. Jen škoda, že nalákal právě tím, co je ve filmu samotném odhaleno až kolem poloviny jako "hlavní překvápko". Mám tedy z filmu zkreslený dojem, neboť jsem ho neviděl tak, jak bych ho vidět měl. Přesto mě při sledování La cara oculta bavila a určitě můžu říct, že jsem s filmem spokojený. Pěkně vymyšleno. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Amdrés Baiz / Predloha: Hatem Khraiche / Príbeh: Arturo Infante | Hudba: Federico Jusid | Produkcia: Andres Calderon, Andrés Fernando Calderón, Cristina Conti | Distribúcia: 20th Century Fox, Fox | Štúdio: Avalon, Cactus Flower, Dynamo, Fox Internation Productions | Rozpočet: 2,6 miliónov $ | Tržby: ? $ || Asi najatmosferickejší film, ktorý som tento rok videl. K dokonalosti mu chýba veľmi málo. Možno je to tým, že je úplne iný, než všetko naokolo. Je inak natočený, zrežírovaný a hlavne, zahraný. Musí sa vidieť. 85% | Blu-Ray, THX, ES DTS | ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pointa a zápletka sú síce dosť lacné, ale na druhú stranu z toho autori dokázali vyťažiť maximum. Atmosféra je po celý čas celkom slušná, ani herci nehrali zle, na ženy sa veľmi dobre pozerá. Celkovo ide o pohodový thriller s trochou napätia, aj keď ja som v ňom nič mysteriózne nenašiel, čo je škoda, pretože to je podľa mňa presne to, čo tomuto filmu chýba. Tiež je na škodu, že koniec sa dá predvídať už veľmi skoro. Pre mňa slabý nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)

Reklama

Reklama