Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 2000 vypukla v severofrancúzskej obci Outreau aféra pohlavného zneužívania detí. Osemnásť osôb bolo obžalovaných a medzi nimi i hlavný hrdina filmu Guilty Alain Marecaux, do ktorého domu polícia vpadla v skorých ranných hodinách. Alain strávil vo väzení tri roky a neustále sa snažil presvedčiť sudcu, že nič nespravil. Postupne prišiel o všetko: manželku, deti, prácu... Niekoľkokrát sa pokúsil o samovraždu. Obrat v jeho živote nastal, keď matka zneužívaných detí priznala, že klamala a za pedofilov označila prakticky každého, kto sa jej znepáčil. Súd veril deťom a spôsobil tak najväčšiu justičnú katastrofu v dejinách Francúzska. (sochoking)

(více)

Recenze (120)

zette 

všechny recenze uživatele

Dokonale natocene drama, jak se clovek behem chvilky muze dostat do pekla... Uzasny herecky vykon Torretona a z faktu, ze je film natoceny podle skutecne udalosti doslova mrazi. Mozna bych si ve francouzskych veznicich predstavil vice muslimu nez jsem videl, to ale v zadnem pripade nemuze poskodit celkovy dojem. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Až neuveriteľné, že to nie je len film, že sa to naozaj stalo a odohralo. Že mnohí nevinní ľudia prišli o všetko čo mali kvôli obvineniam, ktoré neboli podložené dôkazmi, kvôli vyšetrovateľom ktorí laxne pristúpili k svojej práce, kvôli systému ktroý to vôbec umožnil. Smutný príbeh o Alainovi, ktorý v jednom okamžiku stratil všetko, na čom mu tak záležalo. ***/**** ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný film, kde opět Francie potrvrzuje své nesmírné filmové kvality. Miluji filmy ze soudní síně a zde byla atmosféra hodně dusná a znepokojivá. Hlavní hrdina je nespravedlivě odsouzen z velmi nepříjemného činu ( pohlavní zneužívání dětí) a dostává těžký psychický nátlak z každé strany. Při finálním rozuzlení drží divák ruce v pěst a má chuť spáchat něco nekalého. Hodně dobré 85% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedná se o rekonstrukci justičního "omylu", ve kterém čistá, sprostá lež, kterou posvětila arogance státních zástupců a soudců, zničila životy několika chudáků. Je docela s podivem, že tohle vypuklo ve Francii, tématem zneužívání dětí by to odpovídalo spíš na severské země. Filmařina je to reálná, znepokojivá a soucit vyvolávající. Kdo by jste měli na něco podobného chuť, určitě doporučuju, jinak je to samožřejmě něco, co vám klid do duše nevnese. 85% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Drsné a totálně depkoidní drama justičního omylu. Snad ani nespravedlivé obvinění z vraždy nemůže lidskou důstojnost tak zlomit, jako obvinění ze zneužívání dětí. Situace Alaina byla hodně nezáviděníhodná a osobně se vůbec nedivím, že se opakovaně pokoušel o sebevraždu. Jednoho až mrazí nad neomezenou mocí soudu, který i bez přímých důkazů uvěří svědkům, jež nelze považovat za důvěryhodné. Prolhaná bába, xindl a alkoholik od pohledu, tam se nedivím, že o nějakém svědomí nemůže být řeč. Ta jede jen v modu vlastních, pomatených emocí a prospěchu. Ale totální slepota soudce, který nakonec ještě ani nebyl nijak potrestán, dokonce ani nevyjádřil omluvu nebo lítost, tak to už je k zblití. No pozitivní film to není a jestli zrovna nejste v rozjásané náladě, určitě vám ji nezlepší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje při oslavě nového roku, je „Samba De Janeiro“ od Bellini. (Duoscop)
  • Philippe Torreton zhubl 27 kilogramů, aby ztělesnil Alaina Marécauxe vyhublého po 98 dnech hladovky. (bianci)
  • Príbeh je založený na základe skutočností, resp. na spomienkach Alaina Marécauxa. (Tomu.Ver)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno