Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Autogram 

všechny recenze uživatele

A prečo nie práve takúto robinsonovskú romantiku? Nech je to aj rozprávka o nestarnúcich ľuďoch dokonale upravených aj po rokoch na pustom ostrove. Okrem manželských hádok ich nič neohrozuje, v tom je rozdiel oproti Návratu s Millou, kde bol dej o niečo zložitejší. Krásna Brooke rafinovane hore bez a vo vode aj dole bez, no nepozeraj to. Druhýkrát ale určite nie. –––– Jak to, že máš dítě? – Já nevím. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

V podstate romantická blbina, na ktorej však bolo pekné, ako sa hlavní hrdinovia, nezasiahnutí a neovplyvnení modernou spoločnosťou, museli so všetkým oboznamovať a na všetko prichádzať sami, tak, ako to cítili a ako im napovedala príroda. Nádherné prostredie, pekná Poledourisova hudba. No uznávam, bolo to dosť pritiahnuté za vlasy s množstvom nezmyslov. ()

Reklama

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Modrá lagúna je príbeh o osudovej láske dvoch ľudí, ktorí vyrastali pri sebe od detstva v divočine, potom, čo loď, na ktorej palube boli, zhorela. Jemný obraz o nebezpečenstve nespútanej prírody, domorodcov, ako aj o tom, že keď človek nemá na výber, dokáže si zvyknúť na všetko. Nástrahy dospievania obidvaja hrdinovia zvládajú spolu, prežívajú prvé sexuálne skúsenosti (mimochodom prebiehajúce asi 30 min aj s erotickým napätím) a napokon absentujúca výchova "normálneho" sveta privádza Emmeline k tehotenstvu. V dieťati obaja nachádzajú zmysel svojho života a to aj za cenu vrátenia sa do civilizácie. Až náhoda ich privádza k nájdeniu ich loďky pravdepodobne otcom Emmeline, tu príbeh nezodpovedanou otázkou, či prežili, konči... Na obdobie koncom 70.rokov patril tento film k určite zlomovým s touto tematikou. Aj dnes ešte má čo povedať predovšetkým všetkým ziskuchtivým filmárom. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

ked som tento film pozeral pred neviemkolkymi rokmi este ako pubertiak, utkvela mi z neho v pamati obzvlast ista scena, na ktorej som sa aj najlepsie nasmial: vyslovne plochu brooke shields vystriedala vo vode pri natacani v evinom ruchu stedro obdarena dablerka. pokial mi hlava spravne sluzi, podobnych prehmatov bolo vo filme viac :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)
  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • Natáčelo se na Fidži, Maltě a Jamajce. (ČSFD)

Reklama

Reklama