Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má celkem dobrý, zajímavý příběh. Bohužel spracování a technická stránka filmu je na mizerné úrovni. Tenhle film mi víceméně nesednul, tak ho nechci nějak snižovat. Romantický nádech a tak - to se tu najde. Na film se dá v klidu dívat, ale nějak mě neoslnil. Tyto typy nemám rád, takže hodnotím celkově na 34% = ** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Reklama

Bobek15 

všechny recenze uživatele

V podstate romantická blbina, na ktorej však bolo pekné, ako sa hlavní hrdinovia, nezasiahnutí a neovplyvnení modernou spoločnosťou, museli so všetkým oboznamovať a na všetko prichádzať sami, tak, ako to cítili a ako im napovedala príroda. Nádherné prostredie, pekná Poledourisova hudba. No uznávam, bolo to dosť pritiahnuté za vlasy s množstvom nezmyslov. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek, pamatuju se, jak nám ho pančelka pouštěla jako osvětu v rámci sexuální výchovy v sedmé třídě na ZŠ :-) Docela originální námět s krásnými scenériemi fauny a flóry Tichomořského ostrova, které se povedly krásně nasnímat kameramanovi. No na dvoču a s mladou, polonahou Brooke ráchat se do lagunyto bych tam hnedle zajel - 45 % ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Takhle nějak si představuju ráj... s hezkým klukem, na pláži, svobodně ;-D PS: Tohle jsem psala asi ve 13-ti takže se za to tak trochu stydím, ale plný hodnocení nechávám, protože po těch letech to ve mně vyvolává stejný pocity plus trochu nostalgie i přes zjevné nedostatky, které vidí ostatní.. :D ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Původní dablérka Brooke Shields si zlomila záda a nahradila ji žena, která byla původně najata k trénování delfínů. Měla však tu správnou postavu, proto zastupovala Brooke ve scénách obsahujících nahoru. (HappySmile)
  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama