Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Já se ani tak moc nenudil, jako kolegové zde. Formálně je to film precizní se sugestivní atmosférou. Výhrady mám spíše k příběhu, který mě příliš neoslovil. Obzvlášť výchozí premisa mě nechala chladným. Motiv posedlosti něčí nemocí mi přišel od začátku naprosto nereálný a ryze účelový, ad hoc vycucaný. Během filmu jsem ho však dokázal víceméně zpracovat, byť jen čistě racionálně. A to tak, že jsem si k němu našel alespoň analogii ve skutečných posedlostech, úchylkách a perverzích, nejen sexuální povahy. S přimhouřenýma očima uděluji snímku tři hvězdy. 56% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Do dnešního večera jsem si nikdy neuvědomila, jak vypadá kombinace bílé a červené barvy, očima Brandona Cronenberga fakt děsivě.. Caleb Landry Jones je zvláštní týpek a hlavní roli zvládl na výbornou, já mu to jeho bolestivé chrchlání krve uvěřila.. No a jako bizarní výsměch dnešní zvrácené společnosti to beru, u mě dobrý.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi jsou zvrhlíci. Syn se pěkně potatil. Tam, kde otce zajímají mutace a splynutí technologií s lidským oraganismem, tam zajímají syna nemoci, viry a jejich inovace (zdokonalování a vylepšování). Oba mají stejný zájem o pokusy, experimenty, lékařské prostředí, krev a rozličné nechutnosti (byť tenhle snímek staví zejména na psychologii). Vizuálně minimalistický film si libuje v kontrastech červená - bílá, klinika - doupata pirátů a pašeráků či skutečnost - iluze. Zboštění celebrit jde tak daleko, že jejich obdivovatelé s nimi touží sdílet nemoci či pojídat jejich maso (výloha obchodu se svalovou tkání hvězd je vševypovídající). Hlavní postava Syd se postupně mění v kreaturu nejprve fyzickou, pak i psychickou. Musím říci, že v určité fázi jsem Jonesovi věřil vše. Film není zřejmě pro každého. Jde o kanadský film. V Kanadě vznikají opravdu divné filmy... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně, vůbec nemám páru, co tím chtěl autor říci, protože ten námět je tak bizarní a odtržený od reality, že se s ním jen těžko ztotožňuje. Jestli to měla být satira na povrchnost a podivné fetiše vůči celebritám, které určitá část lidí vykazuje, tak je podávaná dost nejasně. Atmosférou je to ale dost uhrančivé, místy je to docela nechutný body horor, chladný a nepříjemný a značně úchylný. Řemeslo rodiny Cronenbergů se tu nezapře. Jen ke konci to už ztrácí dech a příběhově to moc nestíhá. Mírné prostříhání by tempu rozhodně neuškodilo. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tak jsem skouknul Antiviral a byla to docela tíha. Tento film není opravdu pro každého, ale spíš pro ty thrillerové fanoušky, které mají rádi takovou ponurou a deprimující atmosféru. Jinak co se týče kamer, herců a vizuálů, tak není co vytknout. Někdo může říct fuj nuda a vypne to, ale já si myslím, že tento film rozhodně není k zahození a rozhodně to bude chtít alespoň ještě jednou vidět. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)
  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)

Reklama

Reklama