Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (111)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat, že na tv film to byla docela dobrá podívaná. Poprvé sem to chytla někdy od poloviny, no a teď už sem to konečně viděla od začátku. :-) Belushi se ke své milované Lulubelle (to je tank, ne traktor, haha) chová jako k ženské…něžně, hezky a jemně…no, tím by mě moc neoslnil :-D No a jelikož jediná možná cesta vede na jih do pouště (sice je to sebevražda, ale co už), vyrazí se svojí Lulubelle a zbytkem jednotky směr poušť. Po cestě posbírají i další přeživší vojáky různých národností a nakonec ještě se dvěma zajatci na krku brání studnu bez vody. Ale ono nejde přeci jen o tu studnu, to je taktika :-) A díky skvělé strategii a i psychologii (jako nemít vodu a vidět, jaxe někdo v poušti myje…to by odrovnalo i mě :-D) a odvaze všech devíti spolubojovníku dochází na pořádnou akci a svištění kulek (a to já ráda :-)). Ale být bych tam nechtěla, jen tři loky vody pro každýho…mno děs!…i když bez vody bych možná vydržela, ale pochybuju, že bych to vydržela bez té zrzavé ;-) ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku filmu zahlédl jméno James Belushi, měl jsem sto chutí přehodit výhybku na nějakou jinou výživnější hovadinu. Vydržel jsem a byl jsem příjemně překvapen. Začalo to slibně, každou chvilku jsem čekal nějakou blbost, která mě nadobro odradí, ale věřte nebo ne, ono to mělo i příběh!! A ten mě natolik vtáhl, že jsem si zbytek snímku plně užil a Belushi si u mě mírně napravil reputaci. Byl to velice nadprůměrný televizní film... ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ku ktorému som sa dostal čírou náhodou jedného neskorého večera na TV Nova pár rokov dozadu. Jim Belushi v obkolesení strachu z vojska aj smrteľnej púšte. Taký Fury 0.1. Nechcel by som zažiť. Je to TV produkcia takže tie štyri hviezdy berte na pomery TV produkcie danej doby. ()

Machrovic

všechny recenze uživatele

Todle není béčko, ale céčko. Po polovině jsem to zabalil a šel spát. Už mi ti hrdinní amíci lezou vážně krkem. Z historického hlediska totální blbost, protože první zástupci armády nejsupermachrovitějšího národa vstoupili na půdu Afriky až v listopadu 1942 v rámci operace Torch. Nejlepší je, že britský velitel poslouchá amíka jako hodinky ač má vyšší hodnost! Asi pochopil, že jediný, kdo je může zachránit je velký syn velkého národa. Fuj! Dvakrát fuj! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako vzpomínka na prastarou, pouštím pískem dávno zavátou báji ... vzpomínka zasazená do reálií Druhé světové. Má v sobě cosi magického, co spolehlivě přebíjí nejen vysoce nepravděpodobné skóre finální bitvy, ale i jakékoli další kritické připomínky, které byste snad mohli mít. Jakoby právě Sahara byla tím pravým místem pro neokázalé hrdinské činy ... a snad i pro zázraky, neboť osudy všech, kdož se na jejím výsostném území ocitnou, píšou do nestálých písečných dun jen slunce a vítr. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)

Reklama

Reklama