Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm....takže...Sto kilo lásky od mazlíka Tomáše Magnuska, s kterým jsme si už v minulé době trochu nerozuměli... A ani dnes to nebude jinak. Když se pokusím ignorovat naprostou absenci napětí, emocí, hereckých výkonů a minimálně ještě soudnosti, tak mi zbyde jen naprostý miš maš se spoustou sádla. Nepopírám, že smát se tlustým lidem je nemístné a oni sami to asi nemají rádi (znám to sama z vlastní zkušenosti :-D), ale u tohoto paskvilu nejde jinak než se "hercům" smát. Padající "hvězdy" - které měly rozsvíceno asi tak před sto lety a to na hodně krátkou dobu - české scény nemohou zaujmout snad ani jedince druhu homo sapiens sapiens - čili člověk MOUDRÝ.. Pan Magnusek mě nepřestává udivovat se svými výplody. Doufám, že se alespoň trochu škodolibě obohatil na našem (bohužel hloupém) národě, který by šel do kina snad i na Babovřesky.....:-( ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář, v němž nedává NIC smysl a chybí tomu jakákoli minimální věrohodnost. (Šlo by jít scénu po scéně, postavu po postavě, větu po větě...) _________ Morbidně obézní plastický chirurg Magnusek má za manželku milující Evu Decastelo a na soukromé klinice rozmlouvá svým pacientkám operace a zaměstnavatel ho přesto nevyhodí. Dáda Patrasová se (doslova) ledva otočí a její vypelichaný tlustý manžel líbá hubenou dvacítku. Dáda jede ze žalu zhubnout a tam se do ní zamiluje od 30 let mladší terapeut Mirda, který den předtím balil povrchní a zpovykanou Kamilu Nývltovou, kterou přitom pigluje neurotický hlavní doktor Martin Stropnický, který byl dřív tlustý, ale to nikdo z nějakého záhadného důvodu nesmí vědět... Ivana Andrlová stalkuje takřka imobilního mastodonta Milana Cháru, chce ho sbalit a na důkaz lásky mu koupí postel, na níž se může dál vykrmovat a skládat písně, které jsou údajně úžasné, ale nikdy je neslyšíme, protože tvůrci byli tak líní a neschopní, že žádné do filmu ani nesložili; Luboš Xaver Veselý z nejpohodovějšího rádia jede na kurz tajně dělat zlý bulvár, který by nikoho nezajímal; účastníci kurzu si píšou povinně deníčky a nechápou, že se z nich bude veřejně číst; žádné sezení a otázky nikdy k ničemu nedospějí; veškerá terapie působí totálně amatérsky jako kombinace těch nejhorších socialistických klišé, kapitalistického luxusu a nacistického lágru; Magnusek s Chárou jedou z neznámého důvodu několik dní po odchodu ze sanatoria kilometry do nějaké pekárny na periferii, kde si chtějí u vrátného koupit pečivo atd., atd. ______ Jednoduše, scénář musel psát David Laňka s ještě odkrveným mozkem po práci na své epochální knize o erotice v české kinematografii, jinak to zřejmě nelze vysvětlit. ______________ Herecké výkony se nekonají - neherci odříkávají text, herci přehrávají. Něco jako vtip nebo humor tu vlastně neexistuje, celou dobu to působí jako dětinské snažení a nerozhodnost "točíme komedii a vůbec nevíme, co by na ní mělo být vtipné, tak budeme raději jen přízemní". Poselství "buďme spokojení, takoví jací jsme", je v přímém rozporu s Magnuskovým burcováním v Bastardech, aby se společnost jinak měnila a mýtila negativní jevy. Čili typicky čecháčkovské: "Mě nechte na pokoji a ostatní, ať se přizpůsobí". __________________ Fim vypovídá především o tom, že si Tomáš Magnusek myslí, že všichni na světě už jsou ve svých oborech úplně stejní diletanti jako je on a jeho štáb. ______ Naprosto nemohoucí filmové vyjadřování plné zbytečných detailů, statických záběrů, neohrabaných kompozic v úzkém výřezu, špatně nasazených postsynchronů, nevyladěného zvuku, z kterého bolí uši a občas je třeba slyšet víc praskání ohně než dialogy, někdy zvuk dokonce úplně mizí, aniž by to bylo nějak vypravěčsky motivováno... Vrcholně odfláknuté řemeslo, neustálý product placement, laciná hra na city. Toto není ani komunální satira, ale komunální odpad. __________________ Pozitivum: Není to tak útočně blbé, odporné a nekonečně dlouhé jako Babovřesky. ()

Reklama

borohub 

všechny recenze uživatele

Mno normálně bych na tuhle komedii ale nešel, ale chtěl jsem vidět co Tomáš Magnusek vyplodí. A musím říct, že to tak hrozné nebylo, jak jsem čekal. Vtipy? No občas vtipné ale občas i pokus vynutit u diváků nějakej smích. Docela divné na tomhle filmu byly ty přechody. Hodněkrát jsem si myslel že je konec a skočila tam nová scéna. Ale to je takovej detail. Neříkám, že je ten film nějakej blbej, budu si ho muset pustit ještě jednou aby se to do mě nějak vsáklo. Zatím hodnotím 3 hvězdy, z důvodu, že bastardi se mi líbili o trochu lépe(i přesto že Magnuskovi role učitele zabijáka nesedla tak jako jedlíka) Edit: Po dalším kouknutí jsem musel přehodnotit ze 3 na 1. Opravdu je to sračka, není na tom nic moc pozitivního, ale na odpad to stejnak nemá ()

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Obsah byl po zvážení cenzurován: Píp. Pip, pííííp, pip pip píp, a protože píííp pip pip Magnusek pííííp pip PIP PÍÍP! Horší než píp Troška a pííííp, nebo píííp romance o romském ghetu u školy. Píp, píp sádlo, píp odpor sledovat, píp píp, pytlíky na zvracení v ceně lístku. Píp píp odpad. Babovřesky mají v boji o Českého lva těžkého konkurenta. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

neherec Magnusek to dozajista myslel dobře,ale jak se říká,cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly a tohle musí být zákonitě stavební kámen.Nedokážu si vybavit film,kde by tolik věcí nedávalo smysl ať už z dějové stránky,tak z té technické.Pokud exituje peklo,určitě v něm mají dva sály a v jednom dávají tohle a ve druhém Babovřesky...0% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno