Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

corona 

všechny recenze uživatele

V animákoch minimálne 100x požutý, strávený a opätovne použitý motív komplikovaného vzťahu usadlého otca a syna, túžiaceho po dobrodružstve. Jeden z filmov, u ktorých od začiatku viete ako dopadne a žiaľ aj tak dopadne.Nezachraňuje to ani slušná, farebná animácia, ani fakt že to pochádza z JAR, kde by som čakala možno viac nápadu a vtipu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, ke konci se mi chtělo i trochu brečet, ale udržela jsem se. Má to takovou skvělou přátelskou, rodinnou a týmovou tématiku. Rozhodně mě to pobavilo. Akce je tam dostatek a příběh také není nudný. Je lepší to vidět v originále, jelikož je skvěle poznat koho mluví černoši, což je super okořenění. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

1 rok po Riu https://www.csfd.cz/film/268267-rio/komentare/ si někdo v Jihoafrické republice řekl, že by nebylo na škodu natočit něco podobného. Tak, že zde máme sokola co zjistí, že někde nepatří a chce se dostat do ptačího ráje. Mezitím po něm jdou záporáčtí ptáci a leguán. Animace je v pohodě humor zde není žádný vybavím si maximálně dvě hlášky (moje kamarádka chodila s marabuem opustil ji i s hnízdem a na začátku je scéna kdy sokol vletí do žirafí prdele a tu žirafu to bolí) . 60 procent ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný rodinný animovaný film. Krásne prostredie, pekné zvieratká a zaujímavý príbeh. Koniec koncov to celkovo pôsobí príjemne a dieťa sa pri tom určite nudiť nebude. Ak mám hovoriť za seba tak v tomto prípade ide o jednu z lepších rozprávok poslednej doby. Samozrejme z môjho pohľadu sú aktuálne najlepšie na tom animáky Brave, Despicable Me a Croods. Ak si chcete spraviť s deťmi príjemný večer tak určite odporúčam. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale nějak se mi vybavují Ajťáci a jejich výprava na muzikál Gay. Problém ovšem je, že já oproti většině publika tam nemám ptáky rád .. a že jich v Zambezii je! Trošku jsem fandil tomu extra přerostlému leguánovi, aby je komplet vyhubil nebo alespoň nějak radikálně upravil jejich počet, jenže to by bylo dětského pláče a maminčina hubování, že si moc ptáků neužily. Tak aspoň že tam umře ten marabu hned na úvod, to si zaslouží pochvalu .. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama