Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

smajlítko 

všechny recenze uživatele

Kde já už jsem tohle viděla?.... už vím, Top gun. Jenom si za ledi dosaďte ptactvo. Vsadím se, že si děti vzpomenou, až za pár let budou slzet nad Tomem Cruisem. Jinak pěkně animovaná barevná ubreptaná pohádka tak, jak to amíci zkrátka umějí. Pokud se Vám tenhle styl líbí, je to sázka na jistotu. Co také chcete pořád vymýšlet, že. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

Reklama

teseth 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná animace, která je ale bez hlubšího příběhu a vtipných scének. Ano trochu humoru sice animáč má, ale není to nic světoborného co vám potrhá bránice. Pár skvělý momentů tu ale bylo. Nad čím by ale příště tvůrci měli více přemýšlet je to aby nevykradli snad kdejaký animáč, který kdy viděli. Tento se hodně inspiruje v sovích strážcích! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady to moc nezafungovalo. Film měl krásnou grafiku a tisíckrát osvědčený a použitý příběh. No a tím jsem s plusy (?) asi skončil. Nebylo to vtipné, napínavé a hlavně ani v nejmenším originální. Musím se přiznat, že na film jsem se díval celé čtyři večery, protože jsem u něj třikrát usnul. Pokud by to byl první animák, který jsem v polední dekádě viděl, možná by si vysloužil i čtyři hvězdy. Bohužel není a tak s bídou dostane dvě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tomhle filmu pobavil LIVINGVŘEDŮV komentář......''krásná grafika'', pro mentálně retardované to tak bez debat je.Laciný a tuctový animák, který nenabídl jedinou sympatickou postavičku či hlášku a příběhově nijak nemá šanci obohatit animovaný filmový svět.Tyhle laciné pokusy se nějak uplatnit ve světě plném Shreků a Draků prostě nemají sebemenší šanci, možná zajímavým námětem a vtipným scénářem, bohužel, Zambezia nemá ani jedno.15%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama