Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem očekával, že nic nového a světoborného to nebude, ale až tak:D Ano asi 4krát jsem se z plna hrdla zasmál, dál už nic. Naopak jsem se začínal nudit. Líbila se mi ale ta pestrobarevná grafika - to se musí nechat a občas i ta africká hudba, bohužel chybělo více vtipu.. Jinak pro děcka jako dělaný, na kino bych určitě nešel, ale doma by jim to šlo pustit :) 5/10 ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc nelíbilo.. Děj byl jasný,ale že by byl nějak zábavný,to se říct nedá.. Hudba mě spíše rozčilovala,než ponořila do děje. Já prostě nevím,ale zdá se mi,že tohle není grafika na rok 2012.. Úplně rozmázlá těla.. No myslím,že v Africe tohle bude hit,ale pro mě je to jen chabá představa o pořádnou animovanou pohádku.. Dvě hvězdy. ()

Reklama

smajlítko 

všechny recenze uživatele

Kde já už jsem tohle viděla?.... už vím, Top gun. Jenom si za ledi dosaďte ptactvo. Vsadím se, že si děti vzpomenou, až za pár let budou slzet nad Tomem Cruisem. Jinak pěkně animovaná barevná ubreptaná pohádka tak, jak to amíci zkrátka umějí. Pokud se Vám tenhle styl líbí, je to sázka na jistotu. Co také chcete pořád vymýšlet, že. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když vemu v potaz, že jde o africkou produkci, je výsledek uspokojující. V porovnání s americkou konkurencí už Zambezia poněkud kulhá. Libíl se mi dabing a hudba. Zklamala kvalita animací a až moc strohej příběh (na to, že ho psali čtyři lidi). Nicméně si dovedu představit, že příběh u skupiny nejmenších diváků nejspíš sklidí úspěch. A pohodová atmosféra se nedá filmu rozhodně upřít, žánrovej průměr. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama