Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší než Animals United a SeaFood, ale ne o moc. Během filmu jsem se nudil, nebyl tam snad ani jeden vtip. Animace průměrná, možná i podprůměrná. Příběh klasika - mladý hrdina zachrání ostatní a najde si lásku. Pokud hledáte nějaký ptačí animák, tak radší šáhněte po Riu, které je daleko zábavnější a i na oko líbivější. Případně moje oblíbené Sovy jsou hodně povedené (obzvlášť animace a 3D efekty), ale místo srandy čekejte akci. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

Legenda o sokolích strážcích v rytmu Ria. Tři hvězdy od dospělého člověka by byly s odřenými křídly, ne-li zlomenými. Na začátku jsem tomu celkem dával šance - tématická africká hudba, oslava krás přírody a příběh o sounáležitosti ras. Ale s humorem jsem se rychle rozloučil, jen se polidšťoval ptačí svět. Těch ptáků na mě bylo trochu moc. Známý příběh, nedotažená animace pozadí a rušivý český dabing. Bohužel, i dnešní fotbal byl zábavnější. A to hráli Italové. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Držte se ptáčata, před námi je silná turbulence...............Však mi do tý Zambezie doletíme.................... Příjemná hudba, krásná animace, dobrý zvuk a zajímavý příběh o lásce, přátelství a legraci. CITÁT - Tak jsme tady, vybalíme a hurá do baru................. Co dodat, Ačkoliv už jsem starší člověk bavil jsem se i u této pohádky. Tak se bavte také. CITÁT - Pusť mě, čápe jeden šílená................ ()

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

je to barevné a hýbe se to. Prostě další animák, který se nijak nevybočuje z řady. Za pár hodin nebudete vědět, že jst ho viděli. Až tady jsem si všiml, že je to z JARu, proto asi animace není nijak úžasná, ale ani neurazí. Pokud máte děti, vemte je do kina a udělejte si u nich plusové body, jinak nemá cenu tenhle film vyhledávat ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama