Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (129)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je situován do sedmdesátých let minulého století a také styl, jak je natočen tomu odpovídá. Pomalé tempo, delší záběry bez střihu i ty, zřejmě schválně neuměle natočené rvačky a přestřelky. Dva bratři, každý na jiné straně zákona se jednou nutně musí dostat do střetu svých "zájmů". Policista Frank je dobrý a poctivý, ale jak říká můj švagr: "Geny nevyčůráš", tak když bratr Chris pokračuje ve své zločinecké činnosti i po propuštění z vězení, snaží se jej chránit a krýt. Za ten závěr filmu, kdy to Chris Frankovi, přes všechny hádky a nedorozumění vrátí i s úroky, dávám čtvrtou ke třem hvězdám, které si tento snímek zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poměrně umně prokázali cit nejen pro vedení herců a sugestivní navození atmosféry, ale také um vtáhnout nás do dob kriminálek ze „staré“ školy. Jen si tak trochu nepohlídali několik hluchých míst a stopáž. Étienne z Pláže Dannyho Boylea tu a tam sedne ke stolu a něco sepíše, a pak to milerád převádí na filmové plátno. Jenže poměrně jednoduchý příběh nenabízí nic, co bychom už někde jinde neviděli. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, je to takový tah na jistotu. Bez pořádných vrcholů. Slibně načatá situace se mnohdy zbytečně rozmělní, děj od ní zbaběle uteče jinam, aby nakonec vyhrála hrdost, rodina, síla přátelství… však to znáte!! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Gangsterky, proč ne. Jak se ale kolem nějaké začne motat hodně známých jmen, nekončívá to dobře. A tohle je toho příkladem. Prostě si nemůžu v dobrém užít film, mám chuť nedlouho po začátku vystřílet většinu ansámblu, abych tím udělal svět alespoň na 15 minut lepším. Nakonec je tak škoda, že tam těch postav pochcípalo tak málo. A ten závěr byl už spíš k smíchu. ** s odřenými cípy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mať vo filme vyše desať známych a dobrých (!) hercov a pritom natočiť skrz naskrz tuctový film by malo byť snáď až trestné. Blood Ties má totiž skutočne vynikajúci cast, v ktorom sa nenájde jedno neznáme meno (Clive Owen, Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard, a pod.; navyše mnoho z nich sú moji dlhoroční obľúbenci), dokonca aj treťoradú nepodstatnú postavu stvárňuje nejaký známejší ksicht, avšak výsledná kvalita filmu sa bohužiaľ nerovná kvalitnému obsadeniu. Blood Ties je síce technicky/režijne dobre zvládnutá, ale scenáristicky pomerne tuctová oldschoolová kriminálka, ktorá neprináša vôbec nič nové. Je to až priveľký stávka na istotu, v ktorom nie je miesto na akékoľvek ozvláštnenie. Dobová atmosféra Brooklynu sedemdesiatich rokov je vykreslená solídne, ale samotný príbeh je pomerne jednoduchý s množstvom zbytočných postáv (Marion Cotillard) a pokus o drámu nedostatočne silný. Počas dlhšej stopáže sa nájde niekoľko hluchých miest, tempo je dosť rozvláčne a aj napriek tomu to začne byť v závere dosť uponáhľané, až skratovité. Na jedno pozretie neškodné, herci odvádzajú svoj štandard, ale z Blood Ties až kričí, že toto malo na oveľa viac! Takto sa tu prevažne mrhá potenciálom, čo zamrzí najviac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obsah už jsme viděli stokrát, ale ta forma ! Občas z toho cítíte ten hmatatelně špinavý a syrově ponurý feeling zákoutí upocené tělocvičny (Million Dollar Baby), který se pravidělně mění na krásná panoramata a výtečné, dobově sladěné ex/interiéry (Americký Gangster), přičemž výrazovými prostředky je to tak někde mezi. Dostatečně hmatatelné, syrové, strohé a přízemní a zároveň ne příliš zrnité, roztřesené, či jakkoliv rušivé. Herecky velmi silné nejen co se seznamu jmen týče. Emocionálně rozvrstvené tak akorát. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)
  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)

Reklama

Reklama