Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (127)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělé retro, stylová atmosféra, krásné slečny i parádní dobová muzika dávaly tomuto snímku velkou šanci na úspěch, ale úplně to nevyšlo. Důvodem patrně bude občas podivné jednání postav a zejména to, že uvěřit v bratrskou lásku Franka s Chrisem by se mi patrně nepodařilo ani kdyby synchronizovaně plakali nad hrobem svého otce, úplně cizí babičky či oblíbeného papouška. Nicméně už kvůli tomu skvělému obsazení stojí za to na tento snímek mrknout, ale pozor na to, aby si to Chris nevyložil špatně. On totiž dělá díry do cizích hlav velmi působivě. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mazlivě obsazená oldschool kriminálka ve stylové sedmdesátkové výpravě z dílny Guillama Caneta, který mě bavil už svým předešlým snímkem a tady evidentně složil poklonu svému oblíbenému žánru. Možná mohl zvolit méně profláklé dobové hitovky, a že jimi soundtrack fakt nešetří, ale to je jen malý a akceptovatelný vroubek. Na druhé straně na vás čeká fakticky fajnová filmařina, která sice neobjevuje penicilin, ale staví na vynikajících hercích, silném dramopětí (drama kombinované s napětím :-) a perfektním filmařském řemesle. Canet přesvědčuje, že umí. 85% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je situován do sedmdesátých let minulého století a také styl, jak je natočen tomu odpovídá. Pomalé tempo, delší záběry bez střihu i ty, zřejmě schválně neuměle natočené rvačky a přestřelky. Dva bratři, každý na jiné straně zákona se jednou nutně musí dostat do střetu svých "zájmů". Policista Frank je dobrý a poctivý, ale jak říká můj švagr: "Geny nevyčůráš", tak když bratr Chris pokračuje ve své zločinecké činnosti i po propuštění z vězení, snaží se jej chránit a krýt. Za ten závěr filmu, kdy to Chris Frankovi, přes všechny hádky a nedorozumění vrátí i s úroky, dávám čtvrtou ke třem hvězdám, které si tento snímek zaslouží. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Podobná tematika jako v Noc patří nám, ale Pokrevní pouto se mi asi zejména díky brilantně vykreslené retro atmosféře líbilo o něco víc. Mnohem výrazněji mě to vtáhlo do děje. Film je výborně obsazen, ze všech těch slavných tváří se mi ale paradoxně nejvíc zamlouval méně známý Billy Crudrup. Vytknul bych délku výrazně přes dvě hodiny a nepřehlednou honičku v autech. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazené rodinné drama (pod pojmem kriminálka si představuju trošku něco jiného) se solidní "retro" atmosférou,které ze všeho nejvíc připomíná Kill The Irishman.Bohužel i díky přepálené stopáži z toho všeho nedokáže Canet vytěžit víc než jen lehce nadprůměrný kousek na jedno podívání a to je veliká škoda...60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)

Reklama

Reklama