Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (711)

klerik 

všechny recenze uživatele

70 % a najlepšia young adult adaptácia. Príbeh je jednoduchý (Rómeo a Júlia), ale fakt, že hlavný hrdina a rozprávač v jednej osobe je zombík, robí z lineárnej záležitosti veľmi zábavný film. Spoznávanie hlavných predstaviteľov je vtipné a rýchlo odsýpa. Akčná línia je fajn a pár scén solídne temných. Atmosféra podobná ako v ZOMBIELANDE. Oproti slabému TWILIGHTU alebo príšernému HOSTITEĽOVI je to dokonalá SF romanca... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvěle fungovala, a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Druhá polovina byla mírně patetická, a ta dětská najvita poslední scény solidně bourá ducha v jakým se celý film nesl... Ač se mi nelíbilo jak se film zvrtl, přesto z něj mám dobré pocity. Jako celek byl neotřelý a zajímavý. Hercům jsem věřil a i muzika byla kvalitní. Za mě 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hraje tam nemrtvý Beast z X-Menů, ale nejsou to Zombie Avengers z "fáze 3" celovečeráků od Marvelu. Hraje tam Gerard Way s úctyhodnou sbírkou vinylových desek, ale není to starý klip od My Chemical Romance. No a v neposlední řadě lze ve snímku zahlédnout také nasraného Johna Malkoviche s bouchačkou, ale REC 2 ještě v kinech není. U všech mrtvých, co je to? Je to na jednu stranu nehorázně vtipná romantická zombejkárna, která si ze sebe umí dělat legraci, a na druhou atmosférickej horor, co Vaše drahé polovičky spolehlivě vyděsí xmrti. Je to... hrozně moc fajn. Kino nic? Fail. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je potěšující vidět romantickou komedii, jejíž protagonista má důvod k tomu, aby se choval jako po lobotomii. Tím je ale větší část pozitiv k Levinovu filmu vyčerpána. Vytěžování sebe-referenčního potenciálu skutečnosti, že je na zombie subžánr nahlíženo zvnitřku, je nejsoustavnější během úvodních titulků. Dále už jde o nejstandardnější romcom, jen občas rozjasněnou parodickým zábleskem. Hlavní a jediný ozvláštňující nápad je namísto rozvíjení postupně vytěsňován, od cynismus se přechází k patosu. Mrtví a neklidní stále mohli být zábavnou jednohubkou, kdyby se nesnažili jít vstříc jak EMO divákům (jsem zombie, nikdo mě nemá rád, ale má duše trpí), tak nerdům, jimž ale nenabízejí dost popkulturních narážek, dost důkazů, že to celé vlastně nemyslí moc vážně. Film je v řadě momentů naopak vážný až nepatřičně a nesmyslně od nás žádá emocionální odezvu, značně problematizovanou faktem, že chlapec nemá mozek (nebo se tak alespoň chová) a dívka charisma (ani nic jiného, co by ji odlišovalo od zástupu jiných hrdinek romantických komedií). Jednou bych rád viděl odvážnější zpracování téhož námětu, které nezvolí cestu křečovitého polidšťování a plně zužitkuje potenciál paralely mezi chováním zombies a dnešních plantážníků se srovnatelně akutním nedostatkem životního elánu. 50% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Terzeus ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Nicholas Hoult se nechal slyšet, že inspirací pro jeho roli mu byl Střihoruký Edward ze stejnojmenného filmu Tima Burtona. Hledal postavu, která by v divácích vzbuzovala lítost a soucit. (mahler)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno