Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (711)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já to polidšťování zombíků prostě nemám rád. Sice to pochází od praotce Romera, který své zombíky také rozvíjí, ale v tomto filmu už to přesáhlo hranici dobrého vkusu. Zombíci tu jsou vlastně ukecaní dobráci, a tak si tvůrci museli pomoci jakýmisi nechutně digitálnímy kostrouny, aby vůbec bylo s kým bojovat. Natočené to ale není špatně a ty přelety kamer ze shora vypadají fakt cool. Hudba je taky dobrá takže ten film nejde úplně nemít rád, i když bych chtěl. A ta "romantika" je fakt jalová. Hrdinové mi byli úplně u prdele a jejich osud mě nezajímal. Pokud hledáte zombie romanci, pusťte si raději geniálního Fida. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musím dát za tři*, protože takhle dobře jsem se dlouho nebavila! Nejlepší jsou asi monology toho R., který se zamiluje. Počkat, můžou se mrtvoly zamilovat? Nemůžou.. tak mi něco ušlo? No přenesme se přes to, protože takových menších děr tam je do alelujá, to by jeden nedělal nic jiného, než je počítal a skládal do sloupků.. Nicméně za to, že jsem téměř bez pauzy plakala smíchy, si ty tři hvězdy zaslouží. Obzvlášť při scéně- propána, on je sexy, jsem myslela, že se propadnu ze svého desátého patra až někam do přízemí... Tomuhle oni říkají sexy? Mno tak nic... :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Způsobů jak se seznámit s holkou je mnoho, sníst mozek jejího přítele patří k těm méně obvyklým..'' --- Zombie post - apokalyptické filmy mám rád a nejeden jsem už viděl. Když jsem se dozvěděl o tomto snímku, hned mě námět zaujal. Nyní, když jsem film dokoukal, nevím jak to celé pobrat. Komedie to nebyla, horor také ne snad jen ta romanika... mrtvák se zamiluje do živé dívky a místo toho aby si dal k véče její mozek, rozhodne se jí chránit před jinými mrtváky... Máme tu další město se zdí. Uvnitř žijí poslední lidé, tam za zdí se šourají a chrchlají nemrtví a kosťáci... Ti mají rádi k snědku živé. Všechno už tu bylo až na toho zamilovaného zombíka, to bylo vskutku originální. Jenže v závěru jsem nechápal, zda si tvůrci z toho žánru utahují, nebo zda to snad proboha nemysleli vážně... Co vysoce hodnotím je ztvárnění světa za zdí. Já miluju opuštěné ulice plné vyrabovaných aut, obchodů... Vše pokryto špínou, prachem a pozvolna zarůstající vegetací... Tady je to navíc obohaceno tím, že náš R bydlí na letišti v opuštěném letadle... Takže za nápad a příběh dávám dvě hvězdy, ale za to zpracování dávám třetí. Celkem tedy dávám 3 elpíčka... * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jistá originalita a nadhled tu je, ale scénář je úplně debilní. - Co udělám, když mi zombík sežere přítele a unese někam na letiště plné jiných zombíků, kde mě chce několik dní věznit se slibem, že mě pak zase vrátí domu? Budu chrnět jak batole, poslouchat písničky, tancovat a učit zombíka řídit BMW a strašně si to budu užívat. Normálka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)
  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)

Reklama

Reklama