Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (710)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, více jak rok jsem se těšila na originální zombie komedii, jenže tu jsem dostala jen na prvních pět minut. Od chvíle, kdy se totiž ústřední dvojice setká, jde všechno do kytek a z filmu se stává vykrádačka Romea a Julie, s tím rozdílem, že Romeo tu je přehnaně ukecanej zombík, což je vyřešeno tak, že se Hoult chová jako retard s omezeným slovníkem (což se mi teda daleko víc líbilo v druhé sérii Skins). A pointa, ke které to celé směřovalo, že láska oživí i mrtvolu, tak to už mě fákt srazilo do kolen. Jediný důvod, proč stojí za to film vidět, je Analeigh Tipton, která je fakt bezvadná. 40% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pravá láska už dokáže nejen ztopořit homoupíra a rozčvachtat mimozemskou tasemnici, ale nově i zastavit nekrózu a rozpohybovat rigor mortis! A tak se odpudivý zombí hošík zamiluje do své večeře a já jen čekal, kdy ji začne torpédovat svým hnijícím egem a zanechá v ní při troše fantazie i kus sebe. Nezačal, a tak tu máme další MTV červenou knihovnu jako vystřiženou z péra paní Majerové, které ovšem nelze upřít pár originálních vychytávek a trochu opravdové nadsázky, jež ji kapku povytáhly z úplného dna žumpy. Ale i tak se děsím, co ještě bude schopen nějaký "inventivní" autor v novodobé pubertální eufórii zamilovávání se do hororových potvor vyplodit! Například jsme tu ještě neměli šukání fešáckého ducha poďobanou, otylou blondýnou nebo milostný kosočtverec náctiletého lůzra, víly Zuběnky, citově vyprahlého Leprechauna a Vetřelčí matky!! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo, prekvapilo a hlavne vôbec nenudilo. Warm Bodies je v podstate teenegerský zombícky horor o láske, ktorý kvalitou ani náhodou nešiel okolo Twilightu alebo Vampire Diares. Neviem prečo to porovnávam, ale určite to je podstatné :-) . Čo sa týka príbehu, tak ten nie je zas tak moc zaujímavý, to je predovšetkým hlavné duo. Nicholas Hoult (ako zombí) a Teresa Palmer (ako krásna dievčina do ktorej sa nie len zamilujete, ale ktorá vás aj preberie k životu) sa stretnú za drsných postapokalyptycko-zombíckých podmienok a pod šikovným režisérskym ale aj scenáristickým dohľadom, sa nie len tak trochu zamilujú, ale sa aj pokúsia prežiť. Jonathan Levine hlavné postavy nechá tak trochu na neutrále a mi len sleduje čo sa bude diať bez toho aby sme rozmýšľali nad tým, že to príbeh v polke filmu v podstate ani nemá. To ale nevadí, pretože všetky tie klasické osamelé scény medzi hlavnými postavami sú tak cool, nápadité a vygradované soundtrackom, že je vám u predele celý príbeh. Jonathan Levine priniesol romantiku, ktorá je milá, zaujímavá, zábavná a tak trochu aj originálna. 85% - 4* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvěle fungovala, a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Druhá polovina byla mírně patetická, a ta dětská najvita poslední scény solidně bourá ducha v jakým se celý film nesl... Ač se mi nelíbilo jak se film zvrtl, přesto z něj mám dobré pocity. Jako celek byl neotřelý a zajímavý. Hercům jsem věřil a i muzika byla kvalitní. Za mě 75% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak zpočátku to působí celkem zajímavě a určitě netradičně - přece jenom "pohled na věc" ze strany zombíků - to tu snad ještě nebylo. Nicméně postupem času mě to tak nějak přestalo bavit a ke konci jsem k filmu cítil spíš odpor, protože hlavní myšlenka mi prostě v rámci zombie žánru přijde strašně blbá. Bezpochyby to má velmi dobré momenty, které dokáží jak pobavit, tak dojmout, nicméně mi to přišlo místy až moc romanticky prdlý (ve špatným slova smyslu) na to, abych tomu dokázal dát vyšší hodnocení. 55% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)
  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)

Reklama

Reklama