Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (695)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Maminko, já už budu hodný. Jen mě netrestejte novými pohádkami. Na to se nedá dívat a v hlavní roli onan Klus. Proč tohle někdo točí. Mně se chce fakt brečet z té stupidity. Lábus našminkovanej jak transka, ty vole, já jdu do kolen, to samé Vladyka, Vetchý vyřídí holýma rukama početný zástup zbrojnošů v nejhůře natočené "akční" scéně všech dob, prsatá holka si hraje na loupežníka, Sobota v šedivém "civilním" plnovousu, slovenskou herečku Zuzanu Fialovou zapomněli předabovat a její čeština tahá za uši, děj je prošpikovaný písničkami všech stylů, ale postrádající stylovost, hlášky jak ze soft porna, kostyméři neuhlídali dobu, v jaké se příběh odehrává, a tak je k vidění kostým ala Zorro, středověké hadry i jakési neurčité století, a to samé platí o nezvládnuté architektuře. Proboha, alespoň zkontrolujte scénu, než jdete točit. Kdo se má na to dívat, na ty přehlídnuté chyby. Macharáček zabil poslední zbytky obstojných (televizních) pohádek a je vidět, že kus svého Panice, co je tak trochu na nic, propašoval i sem a natočil tak nějak volné pokračování. Režie, jestli se to tak dá nazvat, byla na hranici pětkrát vyhozeného studenta FAMU od závěrečných zkoušek. Těch režijních chyb, co tam bylo. Politická satira do vkusné pohádky nepatří. Zkázu dodělalo podezřele znějící slovo "kudla". Tímto na dlouho končím s českou pohádkovou tvorbou. 0% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Výprava 10/10/// +krásné, vkusné, opravdu zábavné, dojemné, vtipné postavy, dialogy, hlášky, nádherný příběh, pohádka obsahuje vše a nic ji nechybí a to se obešla i bez draků, a bez kouzel, výborně zahrané, hodně dobře zpracované prostředí, výprava, nerušivý komparz, originální v mnoha směrech, především v tom jak se hlavní představitelé chovají, jak hrají, ta chemie mezi nimi se nevidí každý den, zpěv a písničky, sice moderní, ale alespoň srozumitelné -proč se tohle vydává za nenápadnou televizní pohádku?/// Přemýšlím kdy jsem za posledních 10 let viděl hezčí českou pohádku? Žádná mě nenapadá. Pátrám hlouběji a dostávám se k pohádkám že 70,60,50 let, které patří dnes mezi každoročně viděnou klasiku. Těm se asi Tajemství staré bambitky nepřiblíží (protože je nová), snad za pár let, když její kouzlo objeví více a více lidí. Přál bych jí to. Tohle je totiž první film, kterému dávám maximální hodnocení, žádný jiný dosud takové nedostal./// Celkem 100%/// ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá pohádka a také i občas vtipná. Pokaždé je divné, když zpěvák hraje ve filmu a navíc když si tu zazpívá. Já si na to nikdy nezvyknu. Hlas Vondráčkový mě už taky nudí, ale co, k pohádkám to prostě patří. Obsazení je hodně dobré, krom Kostkový, která se sem absolutně nehodí, nehodí se nikam. :-) Nějak se tu moc komolila sprostá slova a jestli se nějaké dítě dostane později do politiky, tak se bojím, aby díky této pohádce nezmagořilo a nezavedlo nesmyslné daně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

To nebylo vůbec špatné, kudla! Zpočátku mi to přišlo jako tradiční rádoby humorná peačovina, ale vyvrbila se z toho vtipná (nebo tragická - jak se to vezme) pohádka s aktuálními postřehy: pěkně si tvůrci začutali do těch českých politických kudel! Kromě toho pochválím převážně sympatické obsazení, snesitelně chytlavou hudbu a pěknou výpravu. Nevím teda, proč dvojitá Kalouskova šablona musela působit tak přitepleně a pár dalších výhrad by se ještě našlo (hlavně občasná lacinost), nicméně fuckt jsem nesmírně překvapená s ohledem na nevalnou pohádkovou tvorbu posledních dvou desetiletí... Kudla, kolik hvězdiček téhle pohádce připlácnout? Tři by asi byly objektivnější v kontextu se špičkovými předlistopadovými předchůdci, ovšem v tom kapitalistickém hnoji jde o jeden z mála nezasmrádlých výplodů. 70% "To je tíha! Proč se peníze nevyrábí z něčeho lehčího? Třeba z papíru?" "To nejde, to by se pak začalo rozkrádat ve velkém!" ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, že není třeba vymýšlet překombinované kraviny, které se stejně nikdy nepropracují do ničí TOPky. "Tajemství staré bambitky" staví na úplně základním ZOROidním konceptu boje proti vrchnosti a díky tomuto příběhu, sympatickému obsazení, hezkým písničkám a (možná až příliš politickým?) vtipům se po zásluze stává nejlepší pohádkou dekády. Staré dobré milé pohádky, nic víc nepotřebujeme. 5*. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Pohádka se natáčela na přelomu července a srpna roku 2011 na Státním hradě Bítov, v Muzeu lidových staveb v Kouřimi, na Státním zámku Lemberk a ve Skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem. Filmovalo se také na pískovcových skalách Bilé kameny, též Sloní kameny či Beran na Liberecku u Jítravy. (milaneg)
  • Ferenc (Miroslav Vladyka) říká, že na mošnovském panství se bude konat letecký den. V Mošnově u Ostravy je letiště, na kterém se opravdu pořádají letecké dny pod jménem Dny NATO a dny vzduných sil AČR. (Cheeker)

Reklama

Reklama