Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom malém království mají panovníka, kterého máloco udrží doma. Král Vilém (J. Čenský) s královnou Olivií (T. Kostková) jsou stále na cestách a s velkorysostí sobě vlastní přenechávají vládu nad říší královské radě, ve které mají hlavní slovo rádcové Ferenc (M. Vladyka) a Lorenc (J. Lábus). Jejich hlavním zájmem je vypisovat čím dál častěji nové daně, jejichž prostřednictvím získávají stále větší příjmy do vlastní kapsy. Práva obyčejných lidí chrání jen loupežník Karaba (O. Vetchý), který přepadá výběrčí daní a nespravedlivě vybrané peníze zase vrací původním majitelům. Když se mu narodí dcera Anička (K. Janovičová), uloží své loupežnické „nádobíčko“ včetně staré bambitky hluboko na dno velké truhly a vrátí se ke svému původnímu hrnčířskému řemeslu. Ve stejnou dobu se královským manželům narodí syn Jakub (T. Klus). Obě děti se později, na prahu dospělosti, setkají a ke slovu se znovu dostane loupežníkova bambitka, která napravuje zlodějinu královských rádců… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (694)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Česká televizní pohádka - dříve sklízela uznání, dnes se tohle sousloví blíží spíše nadávce... Proto mě neuvěřitelně překvapilo, že tahle fungovala. Sice mě ničila současná dikce herců a modernismy, v pohádkovém univerzu působící divně, ale měla souvislou dějovou linku a sekáckého Ondřeje Vetchého v kůži... Mírný palec na horu a v kontextu místních odpadů nadhodnocení. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ó mamamíja! Na bambitku jsem slyšela samé pozitivní recenze, že prý to je jedna z lépe natočených současných pohádek. Tak teda nepotěšili mě, to vskutku ne. Představitelka Aničky je opravdu velmi půvabné děvče, jak by taky ne. Ony jsou zrzky celkově pěkné holky, ale herecky jí to moc nešlo. Velký problém, kromě dnešní nabídky mladé herecké generace, vidím také ve slabých scénářích a zvukové stopě. Když to srovnám s výletem do pohádek předrevoluční tvorby, tak je to nebe a dudy. Čím to je, že si těžko nacházím cestu k nynější české kinematografii? Bambitka patří do průměru našich soudobých filmařských počinů, z nichž občas nějaká nadprůměrná záležitost povstane. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo a já jsem se nečekaně dočkal pohádky, která nepotřebovala žádnou digitální potvoru, nadpřirozené bytosti ani superzlé záporáky. Tady jsou totiž v podstatě všechny postavy v podstatě trdla, na což se mi koukalo docela příjemně a politická satirka o dvou Kalouscích sedících na ukradených penězích mi opatrně napověděla, v jaké pozici by „nejlepší ekonom světa" mohl být národu prospěšný. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená televizní pohádka, na kterou se vždycky milerád znovu podívám, protože má příběh, jenž nastavuje zrcadlo skutečnému světu, protože jí nechybí patřičný nadhled, dobře mířený vtip a místy dokonce ani lehký romantický nádech, protože oplývá zajímavými a také výborně obsazenými postavami a protože obsahuje i pár pěkných písniček, ať už jsou v podání hrnčíře, moc hezké zrzečky, královských (z)rádců nebo nesmělého prince. A taky je tu ta bambitka v barvě trochu shnilého banánu, samozřejmě. 75 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně film s krajně nesympatickým obsazením, dokonale předvídatelným dějem, a stupidním názvem (silně pochybuji, že současné děti budou - bez vysvětlujícího kontextu - rozumět historismu "bambitka"). A když si k tomu ještě vezmu ta otravná pěvecká čísla, těžko se divit, že jsem to veskrze protrpěl. Dvojku nikdy! ()

Galerie (156)

Zajímavosti (11)

  • Ferenc (Miroslav Vladyka) říká, že na mošnovském panství se bude konat letecký den. V Mošnově u Ostravy je letiště, na kterém se opravdu pořádají letecké dny pod jménem Dny NATO a dny vzduných sil AČR. (Cheeker)
  • „Zavolali mi z České televize, že se chystá na tuto roli konkurz. Věděli o mně, protože jsem již hrála roli Veroniky v ostravském seriálu o středoškolácích 4teens (od r. 2011). Tak jsem to šla zkusit znovu. Scénář mě zaujal hned na konkurzu,“ uvedla Kamila Janovičová, která ztvárnila roli Aničky. (SONY_)
  • Pohádka se natáčela na přelomu července a srpna roku 2011 na Státním hradě Bítov, v Muzeu lidových staveb v Kouřimi, na Státním zámku Lemberk a ve Skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem. Filmovalo se také na pískovcových skalách Bilé kameny, též Sloní kameny či Beran na Liberecku u Jítravy. (milaneg)

Reklama

Reklama