Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota: Invaze

  • Japonsko Starship Troopers: Invasion (více)
Trailer 1

Vojenská základna Fort Casey, která se nachází ve vesmíru daleko od Země, je přepadena obrovskými vesmírnými brouky. Vesmírná loď Alesia vyšle na Fort Casey mobilní vojáky, kteří mají za úkol pokusit se brouky pozabíjet. Podaří se jim zmocnit se základny a zachránit přeživší? (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Že se Hvězdná pěchota z roku 1997 přeci jen nedočkala důstojného pokračování? Ne v hrané formě, ale film Invasion vám dá zapomenout na Hrdiny Federace nebo Skrytého nepřítele. CGI animovaný film je opravdu parádní kompenzací za zbabraná pokračování. Příběh začíná drsnou akcí a drsnou akcí i skončí. Země je ohrožena a je na pár mariňácích, aby to broukům nandali. Charaktery jsou velice poutavé a o to víc překvapí, že jejich likvidace je poměrné rychlá a poměrně i dost rozsáhlá. Příběh je klasický akční sci-fi o výsadku na opuštěnou loď Federace. Takže něco mezi Aliens a videoherním Dead Space. Animace jsou opravdu úchvatné a lepší vizuál byste asi stěží hledali. Co lze vytýkat je zbytečně protahovaný konec. Za mě tedy je Starship Troopers: Invasion jeden z nejlepších animovaných počinů. Když zazní hudební motiv z jedničky, je to už jen třešnička na dortu. (75 %) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Poctivé military sci-fi s dotekem horroru, kde se pořád střílí, vyhazuje do vzduchu, zabíjí, tvrďácky hláškuje, ukazujou kozy a ve vizuálně líbivém stylu pádí nekompromisním tempem kupředu skrz scénář, který je tak profláklý a žánrově typický, až je to vlastně sympatické. Dost možná nejlepší Hvězdná pěchota od dob kultovní jedničky. Chybí tomu sice vlastní ksicht, protože vyměnit jména postav a dosadit si místo Brouků jinou agresivní mimozemskou havěť, máte v podstatě šablonu na tvorbu libovolné vesmírné střílečky/vyvražďovačky, ale k čertu s tím - v tomhle žánru nemusíte být originální, abyste nabídli pořádnou porci zábavy. Velká spokojenost, a zároveň trošku zklamání, že nebylo dost peněz, natočit tohle jako live-action film, a zůstalo pouze u animovaného formátu. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi dobré, samozřejmě především po akční stránce. Rozhodně o třídu lepší než hraná dvojka a trojka. Byla znát velká inspirace Vetřelci, což je paradoxní vzhledem k tomu, že Vetřelci zas byli částečně inspirováni knižní Hvězdnou pěchotou. Kéž by tohle dílko nakoplo zájem také o hrané pokračování či restart celé série, určitě by zasloužila vylovit z bahna podprůměru. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Využití CGI animace pro fenomén Starship Troopers a hlavně pro dospělé téma a žánr. Za to patří tvůrcům moje velké díky. Zachování všeho toho universa a designu hvězdé jednotky - drsní opancířovaní vojáci a vojačky, kde se nehraje na etiketu a rozdíl v pohlaví (alespoň v boji), pohrdání zbabělostí a čest umřít v akci, kde není čas na nářky nad mrtvými a hledání obvazů, obdiv k silnějšímu... k hrdinovi. Což někdy zavání onou diskutovanou propagací "fašismu" u tohoto knižního díla i filmových zpracování. Zde se naštěstí dočkáme hlavně skvělé nonstop akce, chlapáckých hlášek i emocí, které by nevykouzlil ani živý herec. Graficky velmi pěkné a všechny ty bump mappingy, specular, distortion, refraction textury jsou oku lahodící při bluray verzi. Pohyb postav je však kostrbatý. Dočkáme se známých, počítačem upgradovaných tváří i hmyzí útočné fauny a telepatické podsatité královny. Tvůrci si vyhráli se záběry a labužnicky servírují zpomalovačky, včetně jedné parádní freeze scény. Jako fanouška této série i hráče PC strategické verze mě potěšila finální akce generála Rica oblečeného v ultimátním Mechbattlesuit a sniperská mstitelka Triga. Snad se třeba povede vzkřísit ke kvalitám Verhoevenova prvního dílu i další pokračování či remake s NC-17 ratingem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Starship Troopers: Invasion je niečo ako Star Wars: Clone Wars. Japončíci skratka vedia a animácie vyzerá fakt pekne, rovnako ako aj akcie, ktoré sú dobre je ich tu dosť a sú podporené dobrou hudbou. Čo sa týka tej hudby, tak som rád, že použili korene od Basila Poledurisa, to je jedno s tých výraznejších plusov. Taktiež aj zaujímavý príbeh. Prekvapila ma aj ta tajuplná atmosféra, ktorá film sprevádzala. Starship Troopers: Invasion je jeden s tých animákov, ktorý poteší fanušikov a milovníkov akčných anime sci-fi. 70% - 3* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Práce na produkci zabraly necelé dva roky. (HellFire)
  • Úvodní monolog je převzat z knižní předlohy. (HellFire)

Reklama

Reklama