Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (726)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení založené jen a pouze na tom, že mě každou minutu z poměrně štědré stopáže velmi bavilo (o což jde ostatně při sledování filmů v prvé řadě). A to přesto, že každý zvrat je čitelný dlouho dopředu a že inteligenčně je tato dystopická scifi přesně na takové úrovni, jak by se od režiséra zombie splatteru Dead Snow a Jeníčka a Mařenky čekalo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na co se dívá lépe než na film s Noomi Rapace? Na film se sedmi Noomi Rapace. A když je ten film originální, svižný, trikově úžasný, zábavný a překvapivý, nebudu se na něj zlobit kvůli pár momentům, při nichž jsem jen udiveně povytáhl obočí (typický příklad - spreje v mikrovlnce a to, jak stačí přesně minuta, aby explodovaly). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, obvykle ve filmech této úrovně vídám Van Dama, Seagala, nebo jiného profesionální Céčkaře. Ale holt chápu, i Noomi chtěla mít svůj ultrablbý akční flák jako bylo Aeon Flux s Charlize a Ultraviolet s Milou. Takže odškrtnuto, a teď pls honem co nejdál a zapomenout, 7 životů je totiž přiblblá hovadina s nesmyslným a zoufale průhledným scénářem, že je až útrpné se na to dívat. Režisér se snad zpočátku snaží o amatérskou verzi Potomků lidí, aby pak při vědomí vlastního neumětelství rezignoval na vše, a jen to doklepe do konce přes dějové zkratky mezi akční výplní, a občasným ultragore se snaží odvést pozornost od dějových nesmyslů. Režisérovy předchozí Dead Snow a Jeníček a Mařenka měly aspoň nadhled a humor, ty tady už schází, ale jinak se nezměnilo vůbec nic. 4/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Celé roky řeším, co od tebe můžu čekat. Říkal jsem si, že s takovým tělem si cestu na vrchol vyšukáš. A ukázalo se, že jsi frigidní píča." Kdyby jenom jedna ... sedm jich je a mně se jejich systém líbil. O dost méně se mi pozdávalo uřezávání prstů nebo vyřezávání oka, ale to je věc vkusu. Nicméně idea přelidněného světa se patrně v dohledné době naplní a i když k ní vymírající Evropa moc nepřispívá, tak se zásluhou migrace jistě pokusí do problému začlenit. A vůbec nepochybuju o tom, že vznikne nějaký ten Úřad přidělování dětí, který nám společně s čipy a s geneticky modifikovanými potravinami vytvoří na Zemi Ráj. On je vůbec tento snímek zatraceně aktuální a mě se tato verze budoucnosti moc nelíbí. A pokud by to někoho zajímalo, tak jsem doufal, že přežijí slečny Středa a Pátek, které mi byly nejsympatičtější. Nicméně jsem nikdy nebyl zdatný tipér. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)
  • Nakrúcaniu predchádzala precízna príprava. Herečka Noomi Rapace často kvôli zelenému kľúčovému plátnu hrala s tenisovými loptičkami na paliciach, v ušiach mala sluchátko a predstierala nejakú činnosť. Taktiež niekedy vyžadovala, aby jej dublérky schované za scénou čítali repliky. (classic)
  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)

Reklama

Reklama