Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda je sice pěkná, ale fámy jsou neocenitelné." A degenerovaného lorda Mortdecaie zase já shledávám jako naprosto báječného týpka, kteří hýří vtipem, stylově feudálně běhá, pěstuje si mrtvé zvíře pod nosem a úžasně dokáže dělat otvory do svého neméně jedinečného komorníka Jocka. Mne tedy tento úlet pobavil naprosto skvěle, i když jeho detektivní zápletka příliš originality nepobrala. Přesto musím potenciální diváky varovat před tím, že lordův humor může na noblesní jedince působit dojmem debilním až trapným, ale mně naprosto sednul. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok už je to druhá povedená komedie (první byl Kingsman: tajná služba). Výborně bylo natočeno cestování, takže se nedalo ve filmu ztratit. Skvělé herecké obsazení filmu hodně pomohlo, hlavně skvělý Johny Depp, ale nesmíme zapomenout na jeho sluhu. Moje očekávání bylo dost vysoké, ale film mě nezklamal, protože to je komedie u které se docela dost zasmějete. 80%. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak sa Vám páčila séria Ružový panter, tak tu máte k dispozícii niečo veľmi podobne pôsobiace. Na miesto legendárnych týpkov (Insp. Clouseau, Cato) dvojica v zložení Mortdecai, Jock. Majú podobne trapne netrapný šarm a chovajú k sebe rovnako "obhľaduplný" cit. Som rád, že som sa nenechal odradiť nízkym hodnotením a mohol som si tak odfrknúť u silne nevážnej vyšetrovačky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $7,696,134Tržby Celosvetovo $33,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $480,876 //počet predaných kusov 31,145Tržby za predaj DVD v USA $1,470,245 //počet predaných kusov 91,649║ strašne praštená nezmyselná zlátanina, ktorá chce byť až strašne na silu zábavná ale je presným opakom v 90% je len dosť otravná a len málokedy je frk účinný, Johnny Deep ide posledné roky riadne mimo mysu, jeden z piatich filmov je ako tak dobrý ostatné do koša, rovnako tak David Koepp úplne ustrelil do boku /25%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V tomto dynamicko-obrazovom filme so suchou londýnskou atmosférou sme svedkami čudných obchodných praktík, precíznej kostýmovej práce, takisto ale aj premárnenej šance spracovať po obsahovej stránke z knižnej predlohy. Namiesto toho sa dočkáme lingvistických tančekov ohľadom Charlieho závislosti na dokonalých fúzoch, prehnanej Deppovej mimiky a oku lahodiaceho doplnku v podobe sexi židovky Gwyneth Paltrow. Neznámy režisér David Koepp sa bezhlavo zameral na Johnnyho Deppa a stroskotal v príbehovej nude a neefektívne vysoko nastavenom vizuáli. Nedokáže vykryť scenáristickú hluchotu, ani trápnu anti-akčnú Charlieho motoriku. Všetko sa odohráva v neatraktívnom povznášajúcom duchu, akoby práve štýl mal zatieniť to strašné príbehové prázdno, v ktorom aj Deppove herecké kvality miznú v kŕčovitej grotesknosti a mylne vedú divákove kroky k televízoru, že tam hrá jeho obľúbený herec. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Producent chcel do hlavnej ženskej role obsadiť Carice van Houten, ale nakoniec bolo účinkovanie v tomto filme ponúknuté Gwyneth Paltrow. (misterz)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles a Londýně. (Haretix)
  • Film vznikl z vlastní iniciativy Johnnyho Deppa, kterému se líbila knižní předloha. (Terva)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama