Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si, kdy naposled jsem viděl tak sterilně (nuda k posr...) natočený sportovní film, který je navíc po dramaturgické a emocionální rovině zcela nezvládnutý. Jonny Weston je dřevo a Elisabeth Shue si střihla už asi po stopadesáté podobnou roli, nechce se mi věřit, že jí tyhle alkoholem a vztahy nalomené husičky ještě baví. K průměrnému hodnocení se nakonec přikláním díky charismatu Butlera a Spencerové a celkem slušně natočenému závěru (souboj s Maverickem), ty předtitulkové žvásty nepočítám. Trojka s výstrahou! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Samotné surfovanie mi nikdy nič nevravelo a nikdy nič vravieť nebude. Nie som totiž vodný typ. Taký sneh a ľad ma fascinujú omnoho viac a aj preto mám rád zimné filmy, športy, počasie, obdobie. Ale koniec koncov tento film bol dobrý, nie len tá "športová časť" ale aj ten vzťah medzi Jayom a Frostym. Boli ako otec a syn. Možno sa Frosty v ňom tak trochu našiel a preto si ho obľúbil ... akurát škoda že Abigail Spencer nedostala viacej priestoru, dobre sa na ňu pozeralo ... Inak na jednej strane nechápem to riskovanie, či už surfovanie, horolezectvo, alebo parašutizmus atď ale na druhej strane obdivujem to, že riskujú život pre niekoľko minútové naplnenie sna ... prežiť život len tak nudno, to nie je ono / mal by som sa zamyslieť :D / ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem velmi rád, že jsem jméno Jaye Moriarityho nikdy před tím neslyšel, konec byl mě totiž asi nevzal, tak moc jak mě vzal. Celou dobu jsem si totiž myslel, že koukám na poměrně průměrný životopisný snímek o překonávání svých limitů a zrodu hvězdy, ale finální scény - slavný sjezd Mavericks a Jayův konec mě vážně přinutili o filmu smýšlet naprosto jinak. Před tímto finálem jsem dokonce zvažoval dvě až tři hvězdičky, protože příběh je až na konec vysoce průměrný. Jsem rád, že jsem byl donucen změnit názor, protože Na divoké vlně si pozornost rozhodně zasluhuje a chválu taktéž. Pokud někdo neocení surf, myslím, že vztah Jaye s krásnou Kim (Leven) vše hezky doplňuje. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Chystala som sa na film do kina, ale zmeškala som. Mrzelo ma to veľmi. Vynahradzujem si to oveľa neskôr a nechápem prečo až teraz. Chcem surfovať, okamžite, hneď, teraz! A čo môže viac značiť o kvalite, ak Vás film donúti chcieť to, čo tvorí jeho pointu? Zjazdiť svoju vlnu? Pre mňa najlepší Butlerov výkon, rola mu perfektne sadla a nechápem ako si po tomto mohol odskočiť k nadržaným mamičkám v Playing for keeps. Rozhodne by sa mal držať takýchto filmov :) Rambin výrazu na konci som trochu neverila, no Jonny Weston bol príjemný, verila som mu každé slovo. Najväčšie plus Mavericku je jednoduchosť. Žiadna prekombinovanosť, životné poučky ma neotravovali a strach aj so vzťahom medzi Butlerom a Westonom to film radí do pre mňa vysokého nadpriemeru. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jako sociální drama vcelku průměrná záležitost plná otřepaných klišé, ovšem coby sportovní snímek nadprůměrná věc. Počáteční nesympatie k hlavní postavě záhy vystřídal obdiv. Nechybí dramatické situace i hluboké dialogy, zejména v situacích, kdy Frosty ( skvělý G. Butler) hovoří o podstatě oceánu, o vztahu člověka k němu apod. Některé scény přicházejí znenadání a zůstávají neobjasněny, ovšem přesto bez vlivu na zážitek z filmu. Sentimentální závěr přijde k chuti a divák odchází od obrazovky z pocitem, že poznal heroickou osobnost s vůlí pevnou jako skála, která se mu v rozhodujících životních okamžicích stane inspirací. 75% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)
  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)
  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama