Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrcům se pravděpodobně dost líbil film Ex Machina, který se rozhodli ze značné části okopírovat. Přidali pouze pár bezvýznamných obětí, vyměnili prostředí za podstatně ošklivější a umělou inteligenci zde nevyrobili za použití tranzistorů, nýbrž použili kmenové buňky. To vše vedlo k výrobě dějové linie, která se mi ani přes velice kvalitní herecké obsazení nijak závratně nelíbila, byla dosti nedomyšlená a částečně i nelogická. Divákovo oko potěší zřejmě jen pár akčnějších scén. Celý snímek mě neskutečně iritovala ošklivka Kate Mara jejím pokusem o herectví, až jsem se v závěru dozvěděl, že toporné herectví měla v podstatě v popisu práce. Vzhledem k tomu, že reprezentovala umělou inteligenci. Naopak mě dost potěšila účast Rose Leslie, která je sexuálně atraktivní a Tobyho Jonese, který je vše, jen není sexuálně atraktivní. S přimhouřeným okem pálím dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Morgan“ na mě prostě nedokázal zapůsobit dobrým dojmem, naopak jsem měl pocit, že sleduji něco, s čím si tvůrci moc nevyhráli. Odfláknutá práce na to, koho měli k dispozici. A nakonec ani gore nebylo z těch, jimiž by se snímek mohl chlubit. „Morgan“ je pro mě sci-fi horor, který si nebudu nijak dlouho pamatovat, spíše vůbec. Škoda, dalo se z toho možná vytěžit víc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka nebola zlá, stret človeka s "nečlovekom" či už niekde v budúcnosti alebo dystopickej spoločnosti, bol vždy pre mňa zaujímavý. No žiaľ tento snímok je v mnohých ohľadoch sterilný, nezáživný a nedotiahnutý. Vlastne ani jedna stránka či myšlienka tu nejak výrazne nevynikla a dohromady mi to dávalo iba takú obyčajnú šeď. Mohlo sa pritlačiť aspoň na tú hororovú stránku a pridať viac gore, aby to bolo aspoň divácky atraktívnejšie a konzumnejšie, no okrem jedného kúsanca tu nebolo zhola nič. Na druhú stranu ale aspoň po hereckej stránke to bolo celkom fajn. No niet divu, zišla sa tu celá plejáda známejších mien. 50/100 ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tematicky zaujimavy mladsi Scott s prijemnou fasadou, no uviaznuty na plytcine, z ktorej sa uz asi ani nedalo pohnut. No asi by sa dalo vytahat viac, a mozno zamer -stat len na psychologickej sustredovacke ludskeho modelu,s tvarou paradnej ATJ. Prilezitostne emocne pritlaci ne zem a k bliziacemu sa koncu chcel divaka prebudit akcnejsou liniou, co neni na skodu. Pekne nasnimany a decentne zostrihany film, ktory neskor vysumi niekde doprdele, naspat do DNA. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama