Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

Trailer lákal na nějakou tu akci, napětí z prvky fantasy.. a co jsme nakonec dostali? Urputně táhlou hovadinu kde nakonec ani Morgan nehraje hlavní roli.. Prostě jsem nepochopil o čem to sakra mělo být? A proč to vůbec někdo natočil za jakým smyslem... 666Teen ... Replikant Byl KLON, kde ten zloduch byl ten druhej! Tady byli na palici úplně všichni, včetně režiséra!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrcům se pravděpodobně dost líbil film Ex Machina, který se rozhodli ze značné části okopírovat. Přidali pouze pár bezvýznamných obětí, vyměnili prostředí za podstatně ošklivější a umělou inteligenci zde nevyrobili za použití tranzistorů, nýbrž použili kmenové buňky. To vše vedlo k výrobě dějové linie, která se mi ani přes velice kvalitní herecké obsazení nijak závratně nelíbila, byla dosti nedomyšlená a částečně i nelogická. Divákovo oko potěší zřejmě jen pár akčnějších scén. Celý snímek mě neskutečně iritovala ošklivka Kate Mara jejím pokusem o herectví, až jsem se v závěru dozvěděl, že toporné herectví měla v podstatě v popisu práce. Vzhledem k tomu, že reprezentovala umělou inteligenci. Naopak mě dost potěšila účast Rose Leslie, která je sexuálně atraktivní a Tobyho Jonese, který je vše, jen není sexuálně atraktivní. S přimhouřeným okem pálím dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvápko, nečekal jsem skoro nic a ono mi to sedlo více než dobře. Morgan bych rozhodně nechtěl potkat v její povznesené náladě a jako klíště bych se držel Kate, které to tady neuvěřitelně sekne, třeba by mě nakonec i svezla a ne převezla. Obě podávají ve svých rolích super výkon, ostatní osazenstvo hraje rovněž dobře a atmosféra nám krásně houstne hlavně od rozhovoru Morgan s psychoušem. Závěrečné odhalení mě nepřekvapilo, ale o to víc bych právě vyzdvihnul Kate Maru, jelikož to dokazuje, že roli zvládla opravdu luxusně (alespoň za mě) a když si člověk, co neuhádl, pustí film podruhé, tak mu ty drobné náznaky (hra těla, pár odpovědí na otázky, či vyhnutí se jim) už snad ani nemůžou uniknout. Luke Scott to zvládl na pána a jsem zvědav s čím přijde příště. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co z traileru vypadalo jako fajn sci-fi/horor je ve výsledku bohužel jen dost nudná slátanina,ve které se pořádně něco začne dít až v poslední třetině a bohužel to nezachrání ani finální (a docela dobře dopředu) odhadnutelná pointa.Jeden z těch filmů,kde trailer dost navnazuje,aby pak zklamání bylo nepřímo uměrné...20% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch experimentovania vznikla Morgan, umelý život v tele malého dievčaťa. Morgan má len 5 rokov, ale je extrémne inteligentná. Pracovníci zariadenia, ktoré experimenty prevádzkuje, ju držia uzatvorenú v jej provizórnej izbe, ale občas ju taktiež púšťajú von, aby poznávala svet. Keď jej vychádzky zakážu, prichádza k skratu a Morgan napadne jednu zo svojich najbližších osôb. Tvrdí, že ide o chybu v systéme, lenže táto chyba sa začína čoraz častejšie opakovať a nikto v jej blízkosti nie je v bezpečí. - Morgan je jedným z mála tohtoročných hororov, ktoré získali rozpočet v miliónoch, a je škoda, že výsledok je pomerne málo uspokojivý. Namiesto poriadneho gore sa tu očividne investovalo do interiérov a exteriérov a do toho, aby akčné scény vyzerali pôsobivo, čo sa im aj celkom darilo, pretože ten hip throw v lese bol ukážkový a nemusela by sa zaň hanbiť ani Ronda Rousey. Ja som spokojný s vývojom vzťahov medzi postavami, pretože je v nich cítiť napätie a v týchto nedôveryhodných situáciách na mňa pôsobili prirodzene. Anya Taylor-Joy sa začína pomaly predierať medzi každoročné herecké obsadenie a som zvedavý, kolko priestoru dostane v Split. Ostatní herci taktiež zahrali ideálne. Na jednej strane musím pochváliť kameru za krásne zábery z výšky a z lesov, ale na druhej strane som sklamaný z nedostatku záberov z vrážd, pri ktorých väčšinou kamera nebola tam, kde by som ju chcel vidieť. Páčila sa mi aj hudba, aj keď hlavný soundtrack hrá počas trochu netradičných scén. Morgan nie je ničím prevratným, ale je na ňom vidieť technickú zručnosť tvorcov a keďže je hodnotenie opäť nízke kvôli užívatelom, ktorí to ani nevideli, s radosťou tomu mierne prilepším. EDIT: 01.02.2022 - Cez Vianoce som otcovi sťahoval nejaký vojenský film s Kate Mara, tak som si spomenul na toto a chcel som si to pozrieť. Vizuály to má úžasné, ale obsahovo to na tie štyri po druhom zhliadnutí už nevidím. + herec z The Haunted World of El Superbeasto + herec z The Mist a Tale of Tales + herečka z Honeymoon + herečka z Vampire Academy a The Witch ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama