Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (267)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Micku Dundeem tu máme dalšího Australana, který by rád svou vlastní sérii. Mick Taylor si pro sebe krade celý film a očividně si to nehorázně užívá. A divák s ním. Tohle pokračování je totiž ve všech aspektech překvapivě lepší! Drsný Australan k smrti nenávidí policajty, turisty loví s mnohem větší chutí než minule a ještě u toho stíhá pronášet hlášky, za které by se nestyděl ani Joe Hallenbeck. Karty jsou rozdány, tudíž dvojka Wolf Creek může šlapat na plyn už od úvodní potyčky s policejní hlídkou, tempomat na stošedesáti držet přes skvěle natočenou silniční honičku a krasojízdu finišovat v Mickově doupěti s tisícem mrtvol. Drsný, špinavý, brutální, ale i nesmírně zábavný ozploitation, v němž není nouze o prostřelené či uříznuté hlavy, uřezané prsty nebo létající klokany (imho asi největší WTF scéna). Zkrátka MA-SA-KR! ()

tron 

všechny recenze uživatele

O dosť iné ako jednotka (ktorej som dal 4*). Beznádejná a realistická atmosféra je preč a stala sa z toho priemerná a za mňa nudná gore show. Z niektorých krvavých scén mi nebolo dobre, je to vážne miestami rapídne drsné. Ale drsnosť nie je všetko, treba s ňou vedieť pracovať, použiť ju na správnom mieste, aby mala na diváka patrične tvrdý dopad. Logika tvorcom nič nehovorí (s takým vysokým skóre vrážd by mu na to dávno prišli, alebo v noci vás prepadne chlap, zabodne do vášho milenca nôž veľký ako Amerika a vy nezačnete utekať do divočiny, ale k milencovi a tým pádom k vrahovi) a scenár je v podstate poviedkovým zlepencom, čo neveľmi dobre funguje, skôr nefunguje. Negatívne hodnotím prítomnosť čierneho humoru - na rozdiel od smrteľne vážnej jednotky je to v tomto smere zošup dole, do hororov sa podľa mňa humor nehodí. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce tu chybí postupná gradace napětí a snímek tak výrazně ztrácí na atmosféře. Divák už dopředu ví do čeho jde, karty jsou jasně rozdány a tak jen zbývá sledovat, jak si Mick poradí s tím kterým problémem a tou kterou obětí, jíž se právě rozhodl zlikvidovat. Jeho eskapádám nechybí vtip ani zábavnost, ale na rozdíl od jedničky jsem se tady nebál ani chviličku, zato jsem se několikrát od srdce zasmál a to u tohohle žánru možná není zrovna to pravé. ()

Jinny odpad!

všechny recenze uživatele

Australský vidlák proti zbytku světa! Hmm, mělo by to větší grády, kdyby se Greg McLean rozhodl ve druhém díle víc hrát na černohumornou notu. Místo toho se pokouší o jakousi filozofii silnějších ve změti debilních klišé. Ta jeho nosná myšlenka by možná i fungovala, kdyby oběti nebyli typičtí šášulové na odtřel, u kterých se občas snaží vzbudit jakýsi, že se dokážou bránit, no, jako lidi bojující o život, ale jelikož se tu hraje podle nejhloupějších hororových pravidel, tak se jim to samozřejmě (spoiler? - ne, dělám si srandu) nepodaří. O něco zajímavější je nora našeho masového vraha - jenže přijde až s křížkem po funuse, když vám ten film zkazil zbytek večera. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavnější nápaditější a o stupínek povedenější než jednička. Australani se s tím neserou a tam kde první díl gradoval, tak druhej se teprve rozjíždí. Oproti vytříbenějším a ještě víc hnusným masakrům přidali tvůrci i víc černého humoru. Celý je to sice drsný temný a beznadějný zároveň však tvůrci natočili i pár scén kterými se nám zase snaží naznačit aby jsme to nebrali až tak úplně vážně což je fajn přístup. Každopádně klokaní scéna je fakt best, to se prostě musí vidět a celkově je to pro mě určitě lepší a větší nářez než první díl.80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Ironií je, že John Jarratt (Mick Taylor) se nerad dívá na horory a prohlásil, že ho v dětství děsilo sledování Psycha (1960). (ČSFD)
  • Když Paul (Ryan Corr) mluví se svou přítelkyní, spojení se začne zhoršovat, což ho donutí zavěsit a těsně předtím, než zavěsí, je slyšet Mickův (John Jarratt) smích. (Johnny.ARN)
  • V úvodní scéně se dvěma policisty je u dálnice vidět částečně zchátralý billboard s nápisem: „Golden Fleece.“ Golden Fleece je skutečný název několika australských společností. (Johnny.ARN)

Související novinky

Sérii Wolf Creek čeká třetí film

Sérii Wolf Creek čeká třetí film

31.08.2024

Australský hororový snímek Wolf Creek z roku 2005 se stal tak trochu fenoménem. Film v režii Grega McLeana (Ztracen v džungli, Krokodýl: Návrat do krvavé laguny) s rozpočtem 1 milionu dolarů vydělal… (více)

Reklama

Reklama