Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Žánr animovaných filmů prožívá posledních pár let inflaci. Už není takové umění vyfrknout hodinu a půl nebo dvě dlouhý počítačově animovaný kus, časy Toy Story a Mravence Z, kdy platilo, že co titul, to perla, jsou dávno pryč. Scénáristi zlenivěli, producenti ještě více zhamižněli a marketingoví specialisté ze zoufalství vymýšlejí fígle jako Karcoolku a podobná zvěrstva, aby nalákali do kin co možná nejvíc vřískajících dětiček. A pak se stane, že průměrnost rádobyparodující gangsterky jménem Příběh Žraloka, sklízí úspěchy a plní hitparády a poctivý kousek, který nemá zapotřebí někde si něco půjčovat nebo nechat zvířátka žertovně mluvit nebo do něčeho vrážet nebo někam padat, ani nepřijde do kin. Přesně takový je Spirit - silný ve výrazu, přitažlivý pro děti i pro dospělé, s krásnou animací a výbornou hudbou. Ano, idylka, pohádka, kecy kecy, ale radši se stokrát podívám na film, ve kterém zvířeti rozumím bez jediného slova a jehož hudební stránka mi pokaždé způsobí husí kůži, než na další průměrný "in" spektákl. 80% ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Sympatický animovaný film s krásným prostředím divokého západu a dojímavým příběhem. Animace a grafika snímku je skutečně povedená a je to jedna z hlavních předností. Příběh je sice dojemný a citlivý, ale nadruhou stranu se jedná o průměrné a ničím nepřekvapující téma. Film je spíše určen mladšímu divákovi, který ho bude určitě hodnotit pozitivněji, než já. Ale mě se taky docela líbil, takže dávám slušné 3 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $73,280,117Tržby Celosvetovo $122,563,539║ Animácia celkom slušná, hudba výborná, k tomu fantastická pieseň od Briana Adamsa, ktorá je nadmieru lepšia než príbeh čo nám je ponúknutí v tomto počine, ten je až moc jednoducho koncepčne spravení na to aby nejak viac mohol zaujať a ponúknuť niečo prečo by sa človek opäť rád vrátil k tomuto filmu. /65%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 2002, čiže už za súmraku klasickej animácie, vznikol snímok, ktorý sa môže pochváliť. Jednak namakanou vizuálnou stránkou, ktorá predsa len ( a pre mňa, ako zástancu old school všetkého možného týkajúceho sa tvorby filmu dupľom ) oživí priestor na plátne lepšie, ako CGI, jednak príbehom, ktorý sa proste preniesol ešte ďalej, než bol kedy napísaný a jednak strhujúcou hudbou Hansa Zimmera, uvedomujúceho si, na akých inštrumentalizáciách fičal na počiatku 90. rokov. DreamWorks Studios mali talent, diváci to však nie stále ocenili. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama