Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Tom Hardy podal skutočne excelentný výkon, tak nemôžem "Capone" ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že Hardy prešiel poriadnou premenou. A skutočne si myslím, že podať takýto výkon muselo byť poriadne vyčerpávajúce. No v ostatných elementoch film buď nič výrazne nepredvedie alebo maximálne zlyháva. Postavy nie sú zaujímavo vykreslené a jediné momentky, ktoré pôsobia dobré sú časti kedy sú Fonzo s Mae. V mnohých scénkach to pôsobí úprimne. Ale to je málo na to, aby som dokázal film nejako vyššie vyzdvihnúť. Takisto je super, že sa sústredíme na časť života Ala Caponeho, ktorá je už viac tragická než vznešená, no skutočne neviem či to bol dobrý nápad. Neviem či chcú ľudia vidieť ako má v puse mrkvu. Neviem či ho chcú vidieť v halucináciach, ktoré sa odohrávajú v jeho hlave a podobne. Možno to vedia byť zaujímavé momentky, no vďaka tomu je film potom akurát jeden veľký bordel. A ja sám som mal problém si občas správne body medzi sebou prepojiť. Nemôžem povedať, že by ma to vyslovene nudilo, no takisto sa nedá povedať, že by ma film bavil. Neviem či má nejaký význam vo filmovom svete a dokopy si myslím, že bude skôr zabudnutý, než rokmi vyzdvihnutý. Josh Trank by chcel skutočne vidieť do hlavy človeka, ktorý stráca seba samého, no mám pocit, že to trochu prekombinoval a vznikol z toho tento neuveriteľný chaos. Hodnotenie: C ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Ale to snad ne! Má očekávání na slušný film se rozplynula jako pára nad hrncem v prvních minutách filmu. To, co mělo bejt dobře strávený čas u mafiánského filmu bylo 104 minut plných nudy, šedě a ještě jednou nudy. Tom Hardy Caponeho sice zvládl, ale ta maska nic moc. Režisérsky taky nezvládnuté, ani se nedivim, když stejný člověk dělal Fantastic Four z roku 2015. 2/10 ()

Reklama

LEATHERFAC

všechny recenze uživatele

Za prvé Hardy vypadá úplně jinak než Capone - ten měl mnohem blíž ksichtem k Danymu De Vitovi, než k Hardymu a maskéři tomu taky moc nepomohli. Narozdíl třeba od Nejtemnější hodiny, kde byl podobný problém, bo Oldman se na Churchila taky zrovna dvakrát nepodobá, navíc má asi o 50 kil míň, leč maskéři si s obojím poradili znamenitě. Tady teda vůbec. Ale ideálně bych to obsadil někým úplně jiným, kde ta podoba aspoň trochu je. Sorry. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl mnohem vyšší. Mě by totiž bavilo dívat se na syflem prožranýho a napůl dementního Ala Caponeho a Hardy v té roli vypadá dobře. tedy vypadá jak dobytek, ale to je právě dobrý. Kdyby ten film byl víc mrdlej, tak by to mohla být solidní bizár. Takhle ale převládá nuda. Hardy nemá moc co hrát a scénář je naprosto prázdnej. Scény, ve kterých Capone blouzní asi odkazují ke Caponově minulosti. nelze říct, že by byly nějak reflektovány, protože Capone si během posledního roku života nepamatuje ani sám sebe, natož epizody ze svého života. Tématu znalý člověk by si spojil dvě a dvě, ale žádné pozdvižení by to v něm nevzbudilo. Neznalý divák si to zhruba domyslí, ale je mu to jedno, protože nic v tom filmu nemá žádnej větší význam. Je to jenom povrchní vytrácení se labilního gangstera v sídle na Floridě. Mohla to být prdel, kdyby se trank trochu odvázal. Já bych mu už ale nic nesvěřil. Očividně nemá co nabídnout. To neplatí o Hardym. je to dobrej herec a neměl by promarnit svá nejlepší léta ve filmech, který nestojí za jeho čas. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z mála, co na Joshe Tranka nezanevřeli ani po letech a na Caponeho jsem byl hodně zvědavý (nebudu zastírat, že Tom Hardy je stále i pro mě velký tahák) a drastické ohlasy mě teda hodně překvapily. Takže jsem moc nečekal a ne, že bych moc nedostal, ale námět snímku mi nepřišel extra zajímavý, kdo by taky chtěl sledovat možná největšího gangstera s plenama. Trank, jež se postaral komplet o celý film včetně například střihu, zjevně tento životopis koncipoval záměrně nejednoznačně, až bych řekl mysteriózně, ale přiznám se, že jsem po čase úplně přestal řešit co je reálné a pouhá vize a začal se celkem dost nudit. Škoda velké promarněné příležitosti, když už tu šanci dostal...5,5/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)
  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama