Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, život monackej kňažnej bol určite zaujímavý a pre mnohých aj inšpiratívny, aj keď svojim spôsobom všetko má dve strany mince. Mal aj svoje tienisté stránky. Na môj vkus to bolo ale až príliš ufňukané a zveličené takým spôsobom, že vlastne bez Grace by padlo Monako. Výkon Nicole Kidman bol tiež poskromnejší, našťastie tu bol Tim Roth, ktorý to trocha vyvážil. Lepší priemer. 65/100 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatné. Jen vymyšlený úryvek života jedné skutečné hvězdy. A Nicole i Tim to zahráli dobře. Jistě, je to svým způsobem kýč a nesmysl, ale poměrně dobře zpracovaný. Škoda jen té zhuštěnosti děje bez větší hloubky aneb i pro delší stopáž si umím představit využití. Takhle to totiž nevyznělo tak osudově, jak zřejmě mělo. A na konci zjevně měli hodně verzí posledních záběrů a nevěděli, který vybrat - tak tam dali postupně všechny. ~~~ 2,5* ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, jen těžko si dokážu představit herečku, která by se do role elegantní, decentně oslnivé krásky Grace Kelly, typově hodila více než právě Nicole a jak jsem čekala, zhostila se toho velmi dobře ( i když už jsem jí viděla hrát i lépe ), ale film jako celek mě zrovna dvakrát nenadchnul. Myslela jsem, že se tak trochu podívám do zákulisí starého Hollywoodu, zjistím, jak se vlastně Grace potkala s knížetem a pod., jenže snímek se zaměřuje jen na určitý fragment jejího života o tom, jak je mladá žena, co se přivdá do královské rodiny nešťastná pod tíhou konvencí a upřímně není to zrovna moc originální námět, který by mě dostával do kolen, takže spíše nuda a šeď. To už mě víc zajímalo dění kolem politické situace mezi knížectvím a Francií a Tim Roth jako nerozhodný monarcha taky nebyl marný, jenomže zrovna tahle dějová linka nedostala příliš prostoru. Takže suma sumárum, nic co bych zrovna doporučovala na potkání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $22,185,024Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ škoda, Nicole Kidman je dobrá herečka ale na Grace Kelly sa absolútne nehodila, našťastie príbehovo to zaujalo a nejak som to nakoniec prekúsol, slušné kostýmy a honosné šľachtické prostredie... ale Grace Kelly by si zaslúžila o dosť popméznejší film, toto proste nevyšlo /55%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)

Reklama

Reklama