Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dobrou polovinu stopáže mě přepadaly obavy, zda-li tenhle díl dopadne dobře. Myšleno čistě filmařsky. Nechápejte mě špatně, ale rvačka co 5 minut, kdy se mlátí pomalu všecko co má ruky nohy příběhu rozhodně nepřidává. Samozřejmě klobouk dolů před 52letým Donnie Yenem. Naštěstí se v druhé polovině začínají dostavovat ty správné emoce. A Asiaté je rozhodně umějí. Prostě druhá polovina je zcela regulérní Ip Man jak jsme na něj zvyklí. Těžké životní zkoušky a divák rozumí že pro našeho hlavního hrdinu není kung-fu v jeho tíživé situaci to nejpodstatnější. Oceňuji že tvůrci přemýšlejí jak se sérií dále směřovat a beru tenhle díl jako závěrečný. 80% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trojka určite lepšia ako prequel Zrodenie majstra a dokonca o niečo lepšia aj ako dvojka. Samozrejme, jednotke sa môže rovnať iba súbojmi. Práve na nich a na charizme Donnieho Jena môže stavať toto priame pokračovanie. Tyson je síce lakadlo a jeho súboj s hl. postavou je efektný, ale aj vtieravý a silne pochybujem, že by hocaký boxér dokázala odolávať všestrannému kung-fu umeniu, a to ešte takémuto veľmajstrovi z veľmajstrov. Dramatický príbeh neostal nič dlžný predchádzajúcim filmom, aj keď do neho primiešali zbytočne veľa linií. Spracovanie je kvalitné, nechýba napätie, akcia a aj vtip s Brucom Leem. A záverečný wing-čun súboj vsutku parádny, pokojne mohol byť aj dlhší. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování příběhů o Ip Manovi, už kvůli vynikající choreografii soubojů bych se vůbec nezlobil kdyby Donnie Yen pokračoval až do Ip Manova konce. Jen ta kamera by při nich mohla víc poletovat prostorem - připomíná mi to staré americké muzikály, které také stály spíš na pečlivě choreograficky zpracovaných vystoupeních, než na dynamice záběrování. Dělat souboje na dlouhé záběry je samozřejmě nutné, to je to kde pohoří většina amerických akčních filmů, ale pořádně pohybovat s kamerou při kung fu akci uměli snad jen sourozenci Wachowští. Jinak se příběh rámcuje v první půli obligátním bitkařením s gangy placenými ze západu - čínský nacionální motiv nemůže chybět (a co na tom že reálný Ip Man byl antikomunista), a v druhé půli vztahem hlavního hrdiny a jeho dlouho zanedbávané umírající ženy. Kýč je to mocný, ale neruší nijak závratně. 7/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znovu se ocitáme ve společnosti nekonečně hodného, moudrého a šlechetného pana Ipa. A znovu chceme věřit, že někde na světě existoval takhle čistý, neporazitelný bojovník, který se rval za práva slabších a sám proti všem vítězil. Děj se posouvá. Pan Ip prožívá jednu ze smutných životních kapitol. Navíc se někdo snaží přesvědčit všechny okolo, že jeho Wing Chun je lepší než to Pana Ipa. K tomu si přidejte zlého gangstera a víte, že o zábavu je znovu postaráno. Kdo si Ipa zamiloval v předešlých dvou částech názor nezmění. Komu se předešlá díla nelíbila neztrácejte čas. 90 procent. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dostávame ďalšiu dávku poctivého Wing chun. Súboje sú super. Len latka bola nastavená vysoko a prvé dva diely sa v akcií nepodarilo prekonať. Poteší ale súboj s Tysonom, ktorý schudol a prekvapivo predviedol kvalitný box. Dramatická línia bola skôr na škodu. Nemusím takéto smutné príbehy poznačené chorobou. Verím ale, že niekoho to môže baviť, lebo je to natočené s citom. Jedna zaujímavosť. Ip Man mal v roku 1960 67 rokov, takže takéto opičiarne by už asi nevystrájal. Kvalitné 4*. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama