Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (350)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna zo Stathamoviek v ktorej sa snaží ukázať, že vie hrať a pre mňa je jej vysoké hodnotenie nepochopiteľné. Mne to pripomína Lundgrenovky zo začiatku milénia v ktorých často hral nejakého ožrana s mindrákom z minulosti. Akcie v nich bolo minimum a ani po dejovej a hereckej stránke to nebolo vydarené. A presne takýto je aj tento film. Stathamova postava najprv chlastá, potom mláti ľudí na zlej strane, kým sa mu vďaka jednej mníške konečne rozsvieti v hlave a zachová sa správne. Tá dramatická rovina ma vôbec nezaujala a romantický vzťah s mníškou tiež išiel mimo mňa. Ona je škaredá a on nie je zas tak dobrý herec, aby takúto polohu uhral. Bitky tvoria pársekundové potýčky a dokopy ich je v celom filme menej jak pár minút. Ale aspoň sú kvalitné a celkom drsné. Takže ani na druhý pokus som tomuto filmu na chuť neprišiel a celý čas som sa nudil. 3/10. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční Stathamovka, která má sice stejně béčkovej příběh jako ostatní, ale klade se zde hlavně důraz na dva hlavní charaktery. A i přes mé menší výtky ke vztahu Jason a jeptiška, to celé funguje až překvapivě dobře. Jason Statham navíc celou roli uhrál ze ctí a docela mě svým výkonem až příjemně překvapil. Jde to zkrátka i bez kopandů a klidně by mi nevadilo vidět Jasona ve vážnějších rolí častěji. 70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jason tentokrát nevystavoval svoje namachrovaný tělo, ale musel ukázat, že umí užívat i obličejový svalstvo. A hele, ono to dobře dopadlo. Vojáka, stiženýho válečným syndromem, jsem mu bez problémů věřil a stejně tak polohu bezdomovce či alkoholika. Skvěle mu přihrávala Agata Buzek v roli jeptišky. Steven Knight svojí prvotinou určitě neohromil, ale rozhodně potěšil a určitě jeho režisérskou dráhu budu i nadále sledovat. 80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Dobrý film so Stathamom" už začínal byť mýtus z dávnych čias. Ale podarilo sa. Miestami je to trochu srandovne melodramatické (hlavne na Knighta), ale stále milé a sympatické. Dokonca aj tá romantická línia je uveriteľná. Akcie málo, ale je úderná, k tomu tradične živý Knightov Londýn plný multietnickej "špiny" (zaznie aj slovenčina), zaujímavá polodetektívna zápletka... proste fajn. A možno prvý Statham, ktorého môžete pozerať aj s manželkou / frajerkou. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa mohol stať námetom ako pre artovú drámu, tak pre čisté béčko. Vznikol z toho proste iba "normálny" film, ktorý je ale aj tak dosť zvláštny. Statham predvádza niečo ako skutočný herecký výkon, jeho postava je značne ambivalentná a my po jednom zo záverečných zistení nevieme, aký vzťah si máme k nemu zachovať. Neobskakujú okolo neho modelky, ale bývalá manželka priemerného vzhľadu a istá jeptiška s tajomnou minulosťou. Londýn tomu pridáva dosť na kúzle, napriek všetkým kladom ma ale film trio Knight, Statham a Buzek nepresvedčili, že ich film nemohol byť ešte lepší. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)
  • Ačkoliv se film v originále jmenuje Redemption a do českých kin měl jít původně pod názvem Vykoupení, bylo rozhodnuto, že do distribuce nakonec vstoupí jako Crazy Joe. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno