Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (350)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak další Stathamův film, kterej je spíš triller a dodal bych i drama, akčního je zde hodně po málu. První zhruba půlhodina je hodně nudná a člověka by to až odradilo od dokoukání. Jenže pak to chytne takovej zajímavej šmrnc. Z bezďáka Stathama se pomalu začne stávat člověk jakým byl dřív a začne makat pro čínskou mafii. Zde pár bitek bude, ale ty jsou spíš to reálna než na efekt. Film je spíš o vztahu vojenského uprchlíka a jeptišky. Oba si navzájem mění životy v pomalu plynoucím příběhu, kterému asi moc akčních fandů na chuť nepřijde. Filmek má i zajímavý konec. Mě filmek celkem překvapil a ani mi nevadí, že to neni skoro vůbec akční. Za mě 75:) Už si začínám na neakčnost Stathamových filmů, ač nerad, zvykat :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film se Jasonem, co má hlubší myšlenku, je jev nevídaný. Pěkný, civilní herectví (obzvlášť křehké Agaty Buzek - netypické krásky, ale i Jason je schopen širší škály výraziva, než např. v Kurýrech) a zajímavej příběh, sem tam nějaká menší akce, Jason se houmlesácky potácí, brečí... Veliký překvapení, ale sedlo mi to rozhodně víc, než typický jeho filmy a bylo by určitě fajn, kdyby sem tam natočil něco ambicioznějšího, jako je Crazy Joe, protože na to - ač je akční hvězda - má. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Statham v jedný ze svejch klidnějších rolí, kterých zrovna moc není. To mu ale stejně nebrání nakopat pár zadků, zpřelámat pár hnát a zabíjet šmejdy. Při tom se Jason celej film tváří ultra drsně a diváka to baví. Syrová a temná underground atmosféra Londýna je výborná, vedlejší herecký obsazení - i když víceméně neznámý - je fajn a příběh - ačkoli se točí celou dobu kolem jedný, možná dvou zápletek - diváka chytne a donutí zapřemýšlet, jak se to bude celý vyvíjet a jak to asi dopadne. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Akční thriller pro ženy (pomalý film bez akce a napětí). Statný Statham, který může drtit koule oponentům jen apatickým nadzvednutím obočí, se stává směšnou pacifistickou karikaturou na vyhaslého válečného veterána deprimovaného hrůzností války, ve které sice zavraždil pět nevinných lidí a jde po něm jeho vlastní vláda, ale v roli sebedestruktivního londýnského bezdomovce získává zcela novou filozofickou rovinu. Čím více okeny vychlastá a čím více se nechává mlátit od pasáků děvek (kteří okrádají -> bezdomovce), tím více citu pro sociální spravedlnost získává. Jeho cesta za vykoupením pak nenabízí nic jiného, než decentní balení polské jeptišky a objednávání pizzy jeho bývalým sousedům ze smradlavé krabicové uličky za čínským bistrem. Nejakčnější pasáž filmu pak spočívá v tom, když vytáhne černoprdelnici z továrny na obchodování se vzduchem, a ukáže jí v galerii výstavu čuráků. Pseudodrama, ve kterém hraje mašina na zabíjení a přitom je mučena existenciálními dialogy a přístupem režiséra, který měl scénář plný akce a napětí, a udělal z něj raději nepovedený pokus o psychologickou sociální sondu, která se akčním způsobem vymyká běžným stereotypům akčních filmů. Úspěšně, tohle ve výsledku skutečně žádný akční film nebyl. Závěrečné pointa a dovršení sebedestruktivní povahy hlavní postavy, pak díky tomu vyznívá do ztracena (jako film samotný). 44% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Dobrý film so Stathamom" už začínal byť mýtus z dávnych čias. Ale podarilo sa. Miestami je to trochu srandovne melodramatické (hlavne na Knighta), ale stále milé a sympatické. Dokonca aj tá romantická línia je uveriteľná. Akcie málo, ale je úderná, k tomu tradične živý Knightov Londýn plný multietnickej "špiny" (zaznie aj slovenčina), zaujímavá polodetektívna zápletka... proste fajn. A možno prvý Statham, ktorého môžete pozerať aj s manželkou / frajerkou. :) ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)
  • Skoro celý film byl natočen v nočních hodinách. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama