Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

misterz 

všechny recenze uživatele

Keby vedel tatko Bondarčuk, čo za hroznú kakačku natočil jeho (ne)podarený synáčik, tak chytí mokrý vecheť a toľko ho ním mlátí, až by z neho lietali len zdrapy. Viac nie je čo dodať, hrozná digitálna zlátanina na pomedzí fantasy paródie a s pátosom, že by sa zaň nemuseli hanbiť ani v Holyvúde. 15/100 ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání roku! Čekal jsem napodobeninu Stalingradu (Německo 1993), ale nestalo se! Co by taky člověk čekal od soudruha ze SSSR. Sice zajímavě zpracované, o bitvy i bitky nouze není, ale furt se mi celý film zdálo, že to je solidní propaganda tehdejšího (i současného) Sovětského svazu a její politiky! Rušivým elementem bych považoval hodně zpomalovaček, být jenom někde, byl by snímek svižnější a diváka by tak nenudil. 45% ()

Reklama

Grran odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemůžu uvěřit, že takovoudle sračku natočili rusové, typl bych to na američany, ale očividně všude je něco shnilého. Film je naprosto nesmyslný a nepovedený, i dialogy a celkově příběh postrádá hlavu a patu... "Už dva dny tě miluji" jako WTF?!!! Ten co jim psal texty byl po soutěži v chlastání vodky? Nebo po stáži v americe kde jim narvali hlavy holywoodským hnojem? Fakt ne! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa veľmi na Stalingrad 2013 ale ono to akosi ako obvykle býva v ruských vojnových filmoch znovu nefungovalo. Takto som si najväčšiu bitku 2.sv.vojny nepredstavoval a nudil som sa, pôsobilo to na mňa umelo, samé dlhé keci, žiaden dej, málo bojových scén no a tie výbuchy.. Príliš digitálne a hlavne, príliš ukecané. Téma je to obrovská, takže myslím, že sa z neho dalo vyťažiť oveľa viac. Lepšia voľba je Nepriateľ pred bránami. ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Malo to potenciál. Ale bohužial len potenciál mať nestačí. Začiatočná scéna obsadenia Stalingradu sa mi páčila, potom to však šlo už len s kopca. Toľko nevyužitého priestoru. Veľa hluchých miest ale čo čakať od Rusov. Ja som sa na to ešte aj tešil. Čakal som úžasné dobývanie stalingradu v podobe krásnych bitiek a dostal som toto. Vážne som uvažoval či dám aj tú jednu hviezdu. Viem si predstaviť aj lepšie strávené 2 hodiny môjho života. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama