Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...byl jednou jeden dům, stál ve válkou sužovaném Stalingradě a bydlela v něm mladičká Káťa, kterou chránilo pět chrabrých vojáků před německkou armádou vedenou odhodlaným kapitánem...Asi tak by se dalo začít psát o ruském válečném válečném spektáklu, který nabízí velice lidský příběh lidí sužovamých válkou. Asi ale hlavně díky režijním postupům, které jsou navlas stejné jako ve filmech Michaela Baye a digitálnímu marastu, kterým je plýtváno i tam, kde by opravdu nemuselo, film sklouzává de šedivého průměru zapomění. Bohužel ty staré ruské válečné velkofilmy, které jsem opravdu neměl nikdy příliš v lásce, byly alespoň plné skutečných dobových rekvizit kdežto tady jsou všude přítomné "pouze" CGI efekty. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Filmů založených na silném ruském patosu už jsem pár viděl a mám je docela rád. Minimálně se u nich pobavíte. Tenhle má však něco, co ostatním zcela chybělo - naprosto šílené digitální zpracování. Dost dlouho mi trvalo si na to zvyknout, protože jsem podobných filmů až tolik neviděl. Když se mi zvyknout podařilo, tak do hry vstoupila žena a z válečného filmu se stala jakási podivná telenovela. Podobná láska, až postel zapraskala se zrodila i na druhé straně, když se německý kapitán zamiloval do neuvěřitelně odporné Rusky, či co to bylo za potvoru. Následuje dvouhodinové obléhání domu, který obývá pět lidí. Dále mi ve snímku dost vadilo, že německy mluvící lidé byli v reálném čase překládány do ruštiny absolutně monotónním hlasem vypravěče. Naopak mě potěšilo vystřelení tříštivé střely o tank za roh. Ruští hrdinové byli sympaťáci, takže můj celkový dojem z filmu dost pozvedli. Celkově se jedná o dost zvláštní film. Je odvyprávěn a podán metodami, které byly k vidění spíše dříve, avšak je natočen s obrovskou digitalizací snad všeho, což je možné vidět zejména v seriálech, které jsou razantně omezeny rozpočtem. Dost mi film připomínal seriál Spartakus, ačkoli film není ani vzdáleně tak debilní. Film jsem vidět ani nechtěl, neboť jsem hledal tu tolik opěvovanou verzi z roku 1993. Nakonec však nejsem rozhodně zklamán. Pěknější 3*. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Příklad hrubě nepovedeného válečného filmu. Zbytečný záchranářský úvod i závěr, předimenzované úlohy žen (války jsou a vždycky byly prostě spíše mužskou záležitostí) a překvapivě ani akce není kdovíjak fascinující, nemluvě o frekvenci jejího výskytu. Přitom právě v tomto ohledu jsem si od ruské verze z roku 2013 sliboval docela hodně a nabádal k tomu i trailer. Jenže právě do něj tvůrci nacpali, co se vešlo, a do víc jak dvě hodiny dlouhého filmu už toho moc nezbylo. Hvězdu navíc snad za závěrečný dělostřelecký útok, možná i za snahu rozšířit řady válečných filmů o druhé světové válce. Tohle téma se mi nikdy nepřejedlo, zasloužilo by zase nějaký ten velkorozpočťák, jen bych prosil výrazně kvalitnější provedení. P. S. - Thomas Kretschmann je sympatický herec, ale i on tady bohužel splynul s všudypřítomným podprůměrem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bondarčuk mladší natočil technický spektákel, kde sa to len hemží vizuálnou dokonalosťou. Príbeh je však druhá. Mierne povedané, nenadchne. Divák si pomyslí, že keď sa díva na film, v ktorom je v názve miesto jednej z najväčších bitiek druhej svetovej, tak to bude predsa len o niečom inom. Nevadí, díva sa na to dobre a to mi v tomto prípade úplne stačí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATRACENÁ VÁLKA! ZATRACENÁ ZEMĚ! PROKLATÝ DŮM!…“ /// To ruský CGI ,,září“, jak barevná telka RUBIN (kdybys náhodou nevěděl, co to bylo za zázrak!) v socialistickým obýváku. Nebo digitálky…kurva MASIVNÍ! (slušně řečeno). Pak ten příběh o vojácích wehrmachtu a hrstce Rusáků, bránících kousek země, páč za nima už je Volha a ustoupit by znamenalo … ale srát na historii, páč tu má na praku i rejža. Ano, je to za války, je tam i válka…,ale žádnej masakr nečekejte. Spíš story (love?), ve který, když do konce zbejvá půl hoďky a já bych čekal finálovej nástup, se začínaj slavit narozky a rozjíždí se jakási romance. Na ruskej film – SLABOTA! Tvrdý jádro válečnejch veteránů bude zklamáno, ostatní, kteří v každý válce hledaj kus něhy a citu …SBOHEM CHLAPCI!..., a trochu toho patosu, si jistě po Brestský pevnosti rádi užijou dosytosti toho ,,svýho“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Máma mi vždycky říkala, že mám 5 tatínků…(jestli vyrůstáš v pasťáku, tak na to zapomeň!). 2.) Zjistím, komu vděčí za svý životy a za svobodu miliony a miliony lidí na Zemi. 3.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama