Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ke sportovní pohádce týmu outsiderů z mrzkých sociálních po(d)měrů se přidává ještě ta o idylickém zapadnutí středostavovské americké rodiny do bodrého městečka McFarland, obývaného (nejspíš výhradně) družnými, do úmoru dřícími mexickými imigranty. Dívá se na ni hezky, divák všem těm hodným lidem dobré vůle ze srdce fandí, přestože z ní klišovitost, hladivost a tendenční obroušenost jen čiší. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nejen sportovní film, ale hlavně sociální drama, což mě bavilo nejvíc. Jak mohou takto živořit lidé v úrodné oblasti, kde neustále něco dozrává, kde se stále něco sklízí? Tady není nedostatek práce, ale je tak podhodnocená - vždyť imigranti z Mexika jsou rádi i za to. Škoda jen, že zajímavý příběh se drží osvědčených pravidel a snaží se jen a jen o to, jak diváka dojmout. A tak zamáčknu slzu a přiznám, že mě na chvilku taky dostali. Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Silno motivačné. Po dopozeraní som mal chuť vybehnúť minimálne na Vinohrady a cestou spať očesať nejaké pole aspoň plné kukurice. Mexikánci síce hrdo spievali národnú hymnu USAA, ale gény nezapreli. Páčilo sami, že tam nebol žiadny neger, ktorý by to povyhrával, ale ostalo to na domácej pôde. U Costnera mi chýbala nejaká silná motivačná reč, ale z budúcich gangstrov vykresal cezpoľných bežcov s výdržou a odhodlaním. Prelínajú sa tam rôzne línie, postavy si taktiež svoje užijú a to teplo priam až cítite. Lepšia motivačka podľa true story. 3 z 5 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Amíci tyhle sportovní filmy prostě umí. Podprůměrný tým se pod vedením Kevina Costnera zlepšuje nejen výkonnostně, ale i povahově. Komu tohle stačí ke štěstí tak si určitě pochutná. Přiznám se že i pro mě byl zážitek sledovat sedmičku kluků, kterak poprvé v životě vidí oceán a blbnou v něm. Na druhou stranu tady není vše jen parádní a například casting Costnerových dcer se moc nepovedl. Manželka je učiněný anděl, manžela ve všem bezmezně podpoří a on přitom není věčně doma. Zkrátka rodina především! Zkrátit film o dvacet minut, tak přihodím hvězdičku. Tohle není Danny Diaz! 60% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na snímek z produkce Disneyho překvapivě nekompromisní, syrová a vcelku znepokojivá podívaná. Ve srovnání s jinýma sportovkama o přeměně loserů ve vítěze jsem v McFarlandu našel fakt pramálo útěchy a vyloženě pozitivních okamžiků, což v kontextu nelze hodnotit jinak než kladně. A kalifornská krajina se očividně podceňuje - zdejší panoramata mnohdy brala dech. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama