Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

genetique 

všechny recenze uživatele

Obyčajný nápad, s ktorým by sa v dnešnej dobe ani nepohlo a tvorcovia by nad ním len mávli rukou. Boli však časy, keď sa z podobného jednoduchého nápadíku dali robiť divy. A Frič ich nadhodnotil nie jeden. Ostáva nám už len pozerať na takéto príjemnosti, ktoré dokážu často omnoho viac, než na čo vyzerajú. 80%. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Úžasná hra se slovy a dvojsmysly. Pro mne velké překvapení, neb nejsem obvykle milcem filmů dříve narozených (a ostaně ani komedií, tím méně těch romantických - a jméno Oldřich Nový mne spíše odpuzuje). Přesto přesevšechno mne Modrá hvězda chytla a nebýt slabšího konce, neváhal bych ani s pěti (modrými) hvězdami. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne strávený filmový čas, relax a pohoda. Prostredníctvom tohto filmu je krásne vidno, ako sa zmýšľanie ľudí a vlastne celá naša spoločnosť za tie roky zmenila... Oldřich Nový bol proste pán. K tomu ešte niekoľko užitočných životných múdrostí vypovedaných láskavo a príjemne staromilsky platných dodnes, očarujúco krásna Nataša Gollová a všadeprítomný humor. Čo viac si môže divák priať? Silný nadpriemer. 85/100 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nataša jako majitelka hotelu ne zrovna prosperujícího s husím brkem za klobpukem. A trojice spolubydlících L.Pešek,J.Pivec a A. Novotný. Do toho O.Nový ,který v tom hotelu se hodlá oženit ,jenže jeho vyvolená A. Mandlová ,jako vždy rozmazlená snobka čeká na něj ve stejnojmeném hotelu ,ale na jiném místě. Za zmínku stojí role strážníka v podání Jára Kohouta a opilého Ference Futuristy. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika, co k tomu dodat, jedna z nejlepších komedií z doby okupace, role ušitá na tělo Nataši Gollové, typický milovník Oldřich Nový (jeho milostné vyznání Nataše ovšem považuji za nejslabší scénu filmu), stejně tak chladná Adina... Pak ovšem trojice squatterů - hele, ono to existovalo už tehdy - Pešek, Novotný, Pivec (i ten svazek Novotného a Mandlové byl trošku slabším místem, pokud o tom člověk víc uvažoval). Inka Zemánková a její Slunečnice. Opilý Ferenc Futurista na kluzkém ledě a ponocný (?) Kohout. Frič prostě tohle uměl a vznikl film, který je promítán často, ale s úspěchem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Scenárista Václav Wasserman predkladal svoj scenár, ktorý sa vtedy volal iba "Modrá hvězda", na posúdenie Vladislavi Vančurovi, ktorý bol od konca 30. rokov až do konca protektorátu lektor nových filmových projektov a scenárov. Jeho posudok znel: "Texty filmu skôr pripomínajú texty operetné a nedbajú príliš občianskej logiky." (Raccoon.city)
  • Keď sa psychiater (Vojta Novák) pýta Zuzany (Nataša Gollová) na psychiatrii, kto bol Pipin Krátky, tá odpovie, že nevie. Pipin III., nazývaný Krátky alebo Malý, bol franský majordóm a neskôr v rokoch 751 až 768 kráľ Frankov. Bol to syn Karola Martela a otec Karola Veľkého. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama