Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem zde nepříliš "dotažený" záměr autorů. Oba herci vynikající, jako prakticky vždy, jenže to nestačí. Zraněné duše vojáků z příšerností, které páchali, samozřejmě ano, ale ten konec mohl být jiný, mohl být promyšlenější, mohl dostat tento snímek mezi top, kdežto takhle z toho vychází jen průměr, očekávatelný průměr. Škoda. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně nenaplnil mé velké očekávání. Čekal jsem parádní akční řežbu dvou veteránů a ejhle. Spíš než akčňák nadupanej pořádnou akcí je to ukecaný nudný drama. Dialogy stojí za vyliž prdel a scénář je předvídatelnej až to bolí. Závěrečnej Happy End byl tím posledním hřebíkem do rakve. Dvě hvězdy za trochu té akce (která mohla být rozhodně lepší) a hlavní představitele, kteří v rámci stupidního scénáře zahráli co mohli. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, na koho vlastně ten film cílil. Jako taková festivalová jednohubka posloužila Killing Season asi dobře, ale jinak je to takové nemastné neslané. Ano představují se zde dvě známé tváře a nebýt nich, asi by to ani nemělo smysl se na to mimo festival dívat. Ostřílený Robert De Niro a John Travolta se silně východoevropským přízvukem. To je partička. Sice to moc nedává smysl (proč sakra čekal 18 let a nevyrazil hned po zotavení!?), ale hlavní je, že si daj do držky...50% ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Filmu zdar! Vypadá to, že na zatím průměrného režiséra se posadilo unavené štěstí.. Teprve druhý Daughertyho celovečerní scénář se mu povedlo rozehrát v opravdu silné a propracované, duchovní drama! Přízvuk Johna Travolty je vypiplaný stejně jako vous; Robert, který uvízl v rolích nevrlých tchánů a flanelových košil, vystřihnul výkon, jaký od Lovce jelenů nepamatujeme! Slovo, které můžeme ve spojitosti s tímto malým velkým BELGICKÝM filmem skloňovat ve všech pádech, je "koncert". Koncert dvou veteránů pole filmového a ve filmu válečného; koncert Chrise Younga, jenž tuto intimní "zpověď" v chrámu panenské přírody posouvá na nezapomenutelný zážitek.. Mějte se i vy filmově.. ;-) Woo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní tři minuty si klidně mohli odpustit. Travolta vypadá opravdu zle. CITÁT - Lov. Jedu na lov........... Prvních půl hodiny je to takové oťukávání, ale pak to začne. Pravda při dvou scénách jsem trochu zavíral oči, já mučení moc nemusím. Ale tady se to dá vydržet. CITÁT - Už se připozdívá.......... Vždycky mě překvapil ten dějový zvrat. Jak se tak říká "Každý chvilku tahá pilku". CITÁT - .....a vy víte, jak rád mluvím.......... Má to dobrou hudbu (zazní i Johny Cash) a povedené ozvučení. Zvláště scéna v kostele okolo 66 minuty je dobrá. CITÁT - Požehnej mi otče, ale neodpouštěj...... A i kamera si udělá pár krásných záběrů. Dokonce jsem uvažoval o pěti hvězdách, ale to by asi nebylo fér. Nakonec celkem velká spokojenost a povedený koncert Travolta vs. De Niro. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama