Reklama

Reklama

24 hodin: Dnes neumírej

(seriál)
  • USA 24: Live Another Day (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Kim Raver, William Devane, Giles Matthey, Gbenga Akinnagbe, Benjamin Bratt, Yvonne Strahovski, Tate Donovan (více)
(další profese)

Epizody(12)

Vysloužilý agent Jack Bauer se skrývá v Londýně. Už jsou to čtyři roky od té doby, kdy začal utíkat před spravedlností. Nyní musí opustit svůj úkryt a naposled riskovat život, aby odvrátil hrozící globální katastrofu... (TV Prima)

Videa (62)

Trailer 2

Recenze (109)

Dharter 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se mi značně nelíbila osmá série, jsem rád, že tvůrci se vrátili ke kořenům seriálu (první série). Někdo by sice mohl říct, že válka proti teroristům, je nudná (každej už ví, že s teroristy se nebojuje, ale, že se s nima uzavírají dohody), ovšem nyní je to pojato i s odkazy na WikiLeaks, nebo 2. světovou (viz útok na Londýn). A celkově je to na hraně, a nelze říct, jestli zlejší jsou USA, nebo jimi vytvořená Al-CIAida (což je záměr vyvolat v ovčanstvu zmatení, aby akceptovalo daný směr myšlení). ✔ ()

erased 

všechny recenze uživatele

Dlouho vyhlížený návrat Jacka a zároveň labutí píseň jeho televizní legendě. Tuto větu jsem měl nachystanou od oznámení pokračování 24 a nepopsatelně mě štve, že ji teď nemůžu myslet vážně. Autoři se totiž ani po těch pár letech nedokázali ponaučit z nedostatků, kterými trpěly bez výjimky všechny předchozí řady a tak je i ten půldenní formát v novém prostředí zbytečně vyplněný nudně podanými pasážemi ze "CTU" a "Bílého domu", nelogickým chováním a nepovedenými zvraty. Zdaleka největším zklamáním je však otřesný makeup Chloe a především samotný závěr který místo té kýžené poslední rozlučky hlavní postavu jen dostal znovu do stejného bodu v jakém se ocitla právě na skvělém konci osmé řady, a co hůř, ani z této situace se přes vyloženě křečovitou snahu nepodařilo vymačkat ty samé emoce. Ale asi zním moc negativně. I přes všechny zmíněné výtky, které mě v průběhu deváté řady nemálo trápily, je celá série zatraceně zábavná a od začátku do konce napěchovaná dosud nejdynamičtějším dějem v Jackově kariéře. Jen ty její mouchy jsou kvůli tomu o to otravnější. Damn it. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Slušná zápletka, zajímavé postavy (Kate, Simone, Cross, Navarro), velmi dobrý primární i sekundární záporák, pár starých známých, sám Jack Bauer už se s nikým moc nesere a zpacifikované lumpy už rovnou hází z oken nebo jim seká hlavy (on to sice v menší míře dělal už dřív, ale kdo uvidí pochopí). Dvanáct dílů rozhodně prospělo a 24:LAD má krutý spád, ale bohužel ve všech dvanácti dílech není jediná scéna která by trumfla ty nejhustší záseky z předcházejících řad. Nicméně závěrečná scéna z letiště je jedna z nejdojemnějších . ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncept funguje i po čtyřleté pauze (navíc to zkrácení na poloviční počet epizod spíš prospělo než uškodilo) a Jack je pořád absolutní frajer. Tvůrci dokázali, že tahle politicko-špionážně-akční klasika má hodně co nabídnout i v dobách GAME OF THRONES, BREAKING BAD, TRUE DETECTIVE a dalších současných seriálových megahitů. 90 % (na 5* zaokrouhluju především kvůli závěrečným třem dílům) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

9. den **** Jack Bauer je zpátky v jedné z nejsvěžejších sezon. Zkrátit 24 na 12 bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohli tvůrci udělat, ale ještě lepší by bylo, kdyby seriál skončil už po 9 dílech, protože vše, co následuje, jen už spíš jen antiklimax. V rámci genderové vyváženosti je tentokrát hlavním teroristou žena, a to dokonce Catelyn Stark, takže feministické organizace budou spokojené. A samotný Jack Bauer je opět tím neohroženým mirekdušínovským supermanem, jak ho máme rádi - neustále riskuje život pro cizí lidi, každých pár minut je zrovna tam, kde je potřeba a jeho nejsprostším slovem je "damn it". ()

Galerie (278)

Zajímavosti (6)

  • Postava Kate Morgan pracuje pre CIA. Jej predstaviteľka Yvonne Strahovski si už postavu agenta CIA zahrala, a to v seriáli Chuck (od r. 2007), v ktorom stvárnila hlavnú úlohu. (challik)
  • Ve 3. epizodě je v rozporu čas na digitálních hodinách a na hodinkách poručíka Tannera (John Boyega). Zatímco digitální ukazují 13:35, poručíkovy 12:19. (Shadowrat)

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

Stihne Jack Bauer celý den za 12 hodin?

15.05.2013

Zní to jako velký návrat. Akčně-špionážní seriál 24 hodin, pracující s konceptem „reálného času", vydržel na obrazovkách úctyhodných osm sezón a jeho poslední část měla premiéru přesně před třemi… (více)

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

Filmový Jack Bauer ještě drsnější?

30.01.2012

Kiefer Sutherland se minulý týden úspěšně vrátil na televizní obrazovky v pilotu Touch, mysteriózního dramatu, ve kterém hraje otce chlapce se schopnosti předpovídat budoucnost. Přesto se podle… (více)

Reklama

Reklama